Sunday, May 1, 2011

korang buat bel0g untuk apa?


Kuang..kuang..kuang..
Before tue maceh ramai lak yg kumen entry lepas.nk balas satu² nie
Emmmm.ok.
Nak buat entry sentap sket
Sentap ke?? Hahaha
Tajuk je sentap! Isi biasa je
Kepada yg sudi nk baca nie maseh banyak² yek
Seperti yg kalian sedia maklum *ayat nerdy.erkk!
Lambakan bl0ggers makin menjadi-jadi
Kalo buat bel0g saja nk bikin panas,ngutuk orang sesodapp rasa ja
Sehat ke tue??
Tapi mesti da gk yg kata
“kaw sebok apesal?? Bel0g aq bukan bel0g kaw!”
Ok fine.buat la sesuka hati pun
Tapi kena la jaga sensitiviti gak kn
Lagi 1 ada yg wat bel0g sbb kata nie TREND baru
Ala senang ceta macam nie lah
FRIENDSTER
MYSPACE
FACEBOOK
BLOG
YUP.I KNOW N BAGAI LAGI LAH
Twitter pun kn.
Hahaha.lawak betol la.Walau pn aq boley dikira newby gk
Tapi nie my 2nd blog.
My 1st blog taun 2008.
Dulu² nie kalo followers capai ribuan kira hebat la
Skang nie kalo nk in a split second pn dah ley cekau byk followers
Dgn syarat rajin bw n polow-memolow
“asal?? Skang kalo followers ribuan x hebat ke?”
“ Maksudnya kalo followers ciput lagi² x hebat??”
Nope!
Bukan tue maksud aq.
Aq cma nk ckp yg skang nie ramai owg dlm dunia bel0g n bel0g makin dapat smbutan!
Sesuatu yg bgus la tue.
Makin byk idea dan info utk dikongsi
 Bg aq kalo followers ja ramai entry tah apapa g xda guna gk n ramai yg sependapat kn
Melainkan kalo kaw buat bel0g utk kejar populariti
Yg tue xtaw la nk cakap
Tapi yg merasa kenikmatan dalam berblogging nie bila kita dapat
Meluahkan apa yg kita nak
N kita taw walau x suma orang akan baca tapi at least 1,2 owg yg baca pn ckup la
Tue yg penting bg aq
Tapi kalo sekadar nk ikut trend senata-mata mesti x asa nikmat tue kn
So wut’s da point??
Sendiri maw pikir..tettt..teeeettt..
“Habis zaty,kaw buat bel0g utk apa?”
Me??

♥Aq wat sebab aq dh jatuh hati ngn fungsi bel0g nie dr awal aq dgr sal belog nie
♥Laen dari yg laen.i mean bukan TEMPAT UTK MENGGATAL mcm laman social yg len
♥Bebas mengekspresikan segala luahan rasa
♥Dapat bertukar pendapat yg bernas  di kalangan bloggers
♥Mdpt rakan baru di kalangan blogger sgt menyeronokkn! Why??
Susah nk bg owg phm..ermm.cena ea nk ckp.
Kalo fb berjuta-juta owg ley wat even adeq² yg bwu ja sekecik tomato
Tapi belog nie susah gk woo nk handle
Yg btol²  berminat ja yg akn bertahan!



So korang lak wat belog utk  apa?

p/s:rasa lucu bila tgok pic gegurl yg bertudung kat Fb seket² nk tulih--√†inspired by HANA TAJIMA .huahua.tapi aq minat dy gak ^_^

101 comments:

nelly said...

Blog medium orang ramai dan lebih luas ..
Blog nely buat untuk suka-suka ..tapi , lama2 jadi minat ^^

Wafiy Suzly said...

blog, er, untuk pe ek? :P

Nur Liyana said...

yana mcm setuju jgak la pendapat zaty tue..hhehhhee

tapi yana blog sebab???sebab???haahhah
nnt la karang idea nk bgtau..hahaha

dean said...

tagged cmpak kemana?hehhe

yatie Awang said...

kakak dulu masa mula2 buat blog suka2 juga, tp bila dah bw dan dapat banyak ilmu, kakak ambil inisiatif, dan jdlah mcm sekarang untuk berkongsi ilmu sedikit

zaty luvlianncezzz said...

@nelly aip nelly! u antara my followe yg awal.tenx coz support zaty taw

zaty luvlianncezzz said...

@Wafiy Suzly jeng..jeng..jeng..utk ape?

zaty luvlianncezzz said...

@Nur Liyana hahahaha.sila karang idea anda,sy akan membacanya :)

zaty luvlianncezzz said...

@dean tagged?? x suke.xpenah wat acc tagged.hahaha

zaty luvlianncezzz said...

@yatie Awang byk fungsinya kan.zaty makin menyedarinya :D

harrazdani said...

bagus baca blog dari baca paper....melalui blog cerita dan berita yang diperolehi lebih bebas disamping dapat berkongsi idea dan pendapat.

Miecyber said...

Saya berbloging karena...

1.Ingin berkongsi informasi dan fikiran bersama sobat blogger.

2. Menambah sobat..

3. Jika ada rejeki , saya bisa mendapat sedikit uang dari aktivitas berblongging..


Kapalterbang bateri

zaty luvlianncezzz said...

@harrazdani yup tue la kan.mcm ² jenis cerita ada :)

zaty luvlianncezzz said...

@Miecyber abg mie mmg blogger tegar.i know :)

saya YANA said...

Yana buat suka2.. haha...

Ayie said...

Teman buat blog sebab teman nak buat blog.. maka teman pun buat la blog.. ^^

zaty luvlianncezzz said...

@saya YANA hehe.suka suki

zaty luvlianncezzz said...

@Ayie
betol juga.kalo xmaw xjadik la belog.kn. :P

nUr _ atiQah said...

suka yang nie..hehe..
btul2..
hee^^~
nice entry..thumbs up..hee^^~

ghost writer said...

ya setiap orang punya alasan tersendiri untuk mempunyai blog.tak kira apa pun janji jangan buat setengah jalan dan mudah putus asa.macam penyanyi jugak,kenapa mesti nak jadi penyanyi...jawapan:konon nak menghidupkan dunia seni mereka,berjuang atas nama seni,nak meraih populariti,nak glemer,nak kaya,nak kawen dato/vip...macam tuh jugak lah dengan blog.kenapa mesti menulis blog.?sebab blog adalah platform untuk kita ke arah yg kita suka.

zaty luvlianncezzz said...

@nUr _ atiQah maceh.luahan hati.hi3

zaty luvlianncezzz said...

@ghost writer yeargghh!! kata² ghost benar! ada matlamat masing² bukan :)

Far8 budak baik said...

weh weh..blog aku agak agak mcm suka mengutok gakkk ek??sila jawab cepat..
gigit idung kau nnti..hahahaha =p
dulu ak lebih kurang gitu gak..
tapi skrg ak tulis blog sbb nnti dihari tua..aku akan bace balik sambil tersenyum tanpa gigi..
HAHA =)

dean said...

wah..sipa promote kt cmnt yer..

org da dtg cmnt awl2 da kt sini..haha

KHRLHSYM said...

berblog kerana menulis. menulis dan menulis. hehehe

zaty luvlianncezzz said...

@Far8 budak baik ok.kreatif japapan tue.unik skali.hahaha

zaty luvlianncezzz said...

@dean hahaha.bukan pa.nk bg komentar u baca skali.taw kamoo dh kumen.hehe

zaty luvlianncezzz said...

@KHRLHSYM dan memblog lagi utk membaca,membaca dan membaca ☻

AkuMuzikFilem said...

masa buat blog tak tahu blog ni dah cam jadi trend. awal dulu mahu kongsi tentang filem yang aku tengok, sebab masa dulu, takdela dulu sangat pun , aku movie-addict, tengok movie 3 4 sehari marathon rilek saja, pastu aku suka cari kord lagu sendiri, ingat nak kongsi dalam blog. lama2 aku nampak lebih, nikmat berkawan walaupun tak kenal d luar, itu feeling sebenar, dengan kawan2 maya ni kita berkongsi rasa dan pandangan.

DeLaRosa Anyss said...

Ak buat nk bg ada.. HAHA :D

Heidi Shafiq said...

aku buat blog sbb hobi aku.. :)

nida husna said...

buat blog utk hari tua..hehehe

cik ayin said...

saya berbelog sebab nak kongsi cite ngan korang..heee:)

d_LA said...

lame x msk cni..kalo dla buat blog sbb sbnrnya dulu serius saje2, sbb dla x knl mane2 blogger yg femes pun..main buat je..tp skang dla fokus kpd apa yg dla suka je, mcm melukis ke..kalau ada ilmu yg bagus dla akan share..

NzA said...

akak buat blog utk jadikan dairy family utk kenangan anak2 pd masa akn dtg...tu pn kalu blog masih lagi wujud la...

IMANSHAH said...

untuk kepuasan sendiri, tak lah femes sangat pun blog kita

Made Budi said...

Yang jelas buat saya untuk sharing informasi, persahabatan antar negara, perluas wawasan, dan yang jelas banyak mendapat pengetahuan dari membaca artikel2 milik blogger lain.

redza said...

sy buat blog utk suka2 je...dan suka baca entri blogger2 len yg macam2 ragam heheh

SheY PuLL said...

epul buat BLOG nie sebab saje2 jer...:P
bukan nak carik populariti just nk luahkan ISI HATI..:P
tgok mcm blog epul...biase je2....xde sape pun nak komen n singggah...cian kan..:P











JOM jengah blog saya... DOAKAN UNTUK FINAL EXAM SAYE YER ^^,,(http://sheypull.blogspot.com)

Salmiza S. said...

suka entry neh..... mcm ice-breaking untuk bloggers2.... =)

Anati Soki said...

anat suka entry ni!!! hehehe.. stuju sgt ngn kamu.. kala buat blog nawaitu nk kejar populariti mgm akan hilang la feel berblogging tuh.. buat blog skdr nk have fun bercerita n bkongsi pendapat kita ngn org di luar sana. plus. tmbh kawn mlalui blogging.. hehehe.. ada kt org pernah buat fbooker gathering? takde kan? banyak buat blogger gathering je kan? ehhehehe.. buat blog mmg satu medium yg best untuk tambh kawan. :)

zaty luvlianncezzz said...

@AkuMuzikFilem ok la tue.blog ada ciri tersendiri.hi

Amanie Ashraff said...

saya buat blog dulu baru fb. err tujuan saya buat blog ? sebab saya minat menulis agaknya =.='

zaty luvlianncezzz said...

@DeLaRosa Anyss hahaha.anis nie ternyata ikut trend.adusss

zaty luvlianncezzz said...

@Heidi Shafiq hobi zaty jugak taw. :D

zaty luvlianncezzz said...

@nida husna hari tua?? ceta kt cucu cicit ea.hi²

zaty luvlianncezzz said...

@cik ayin n saya suka baca cita cik ayin.mui,mui :D

zaty luvlianncezzz said...

@d_LA kongsi minat,kongsi ilmu..NICE :D

zaty luvlianncezzz said...

@NzA UTK FAMILI N ANAK² BACA? mmg zaman millenium nie

zaty luvlianncezzz said...

@IMANSHAH yup kepuasan didi sendiri.itu yg paling penting ♥

zaty luvlianncezzz said...

@Made Budi kamu bagus bangat sih. saya suka informasi di belog kamooo

zaty luvlianncezzz said...

@redza macam ragam kn bloggers.hahaha.zaty pn lawak gk kekadang nie

zaty luvlianncezzz said...

@SheY PuLL xlah zaty suka singgah belog epul taw.suke sgt

zaty luvlianncezzz said...

@Salmiza S. ice-breaking for bloggers? maceh.tenx sbb suka n nie suma ♥

zaty luvlianncezzz said...

@Anati Soki yeah.gathering memang besh gla kot

puteri ain said...

saya berblog untuk share apa yang terlintas di mind saya :D

zaty luvlianncezzz said...

@Amanie Ashraff sis,love ur cerpen.keep it up k :D

zaty luvlianncezzz said...

@puteri ain macam tue pn ok gk.luah suma.xda pa yg salah dlm dunia belog.haha

raihana said...

buat blog untuk meluahkan perasaan..
tak suke orng yang tulis entri kutuk2 orng lain..
tros xnk bce..

HonEyBuNNy said...

ila buat blog suka2 saja....

kalau ada malang lapang berblog..kalu bz study xsempat nak berblog....seronok berblog coz dapat baca info macam2 n tahu ragam org..macam2 ada..hehe

al-mankaraqi said...

ekspressi.....

angkasa said...

tggu la nnti inspired by hana bunga lak!hahahahaha

erm aku pon buat tme form 3.2008 gak.sbb apa tah.dulu ak aggp blog mcm diari.tp bila rmai dah tau blog aku even aku xpromote pon,so aku convert utk personal blog pulak.gitu ja la

zaty luvlianncezzz said...

@raihana taw xpe..rimas kn yg jenis kutuk² nie.aduyai~~

zaty luvlianncezzz said...

@HonEyBuNNy mengisi masa lapang?? menarik jugak tu.hehe

zaty luvlianncezzz said...

@al-mankaraqi eksperimentasi.boley? :P

zaty luvlianncezzz said...

@al-mankaraqi eksperimentasi.boley? :P

zaty luvlianncezzz said...

@angkasa hana bunga pn nk femes jugak?? kui3

Nuna said...

HAHA. best lagu blog kau. mengingatkan aku zaman f3. hihi.

Ntahla, blog ni aku buat untuk simpan segala memori hidup aku. #kthxbye. hehe.

fauziah said...

salam ukhuwah empunya blog,
saya buat blog utk bisnes...berani2kan diri w/pun mula2 tu zero ilmu blogging. Saya buat blog walking utk belajar dr blog 'org2 lama'. Mmg byk membantu.

fauziah said...

salam ukhuwah empunya blog,
saya buat blog utk bisnes...berani2kan diri w/pun mula2 tu zero ilmu blogging. Saya buat blog walking utk belajar dr blog 'org2 lama'. Mmg byk membantu.

f_aRa_aINa989 said...

saya buat blog sbb byk ilmu blh kita sebar, selain dpt ramai kawan.. :)

zaty luvlianncezzz said...

@Nuna haha.ramai owg suka lagu tu sbnrnya..emm.adios XD

zaty luvlianncezzz said...

@fauziah utk bw? bgus meh bw kt blog nie hari²

zaty luvlianncezzz said...

@f_aRa_aINa989 tujuan yg murni XD

Khairul Antasha said...

sbb suka tulis, suka baca...

xterfikir psl followers & populariti...

Adlan said...

kalau rajin tulih la entri ye tak?? hehe..kalao malas bersawang laa blog den..haishh;p

CIK TOM said...

cik tom buat blog sebab nak isi masa lapang...tue masa first berblog...skang dah jatuh hati dgn dunia blog..kira blog ni tempat meluahkan perasaan..suka bila kita tulis apa2 ramai yg support..hee

lama ek zaty menyepi..busy ek?

zaty luvlianncezzz said...

@Khairul Antasha kejar populariti x kan ke mana.huh .kan?

zaty luvlianncezzz said...

@Adlan sama lah.ikut mud jugak nie,hoho

zaty luvlianncezzz said...

@CIK TOM zati suka menyepi.dan tiba² muncul balek.hahaha

Woofer Storm said...

sy berblog bab suka buat entry mengarut...


*cik zty perli sy la tu,yala entry bnyk merepek ni^^

gigiAriEma said...

ohohoh..memang dah byk kot skrg nih blogger..
gigi pun baru lagi cuma suka nk berblog nih sbb nk kongsi cerita buruk gigi dgn semua.. ngee :P

SHM said...

setuju ngan zaty, susah nak handle blog ni..
klu nk org rmi bce, mesti kene buat entry best2..

Cikguzam said...

salam,
Thankssss visit my blog. Welcome and welcome again.

zaty luvlianncezzz said...

@Woofer Storm hhaha.wofer nie.mana da perli pn

zaty luvlianncezzz said...

@gigiAriEma hahaha.sgguh gigi ya kamoo

zaty luvlianncezzz said...

@SHM xreti bwat n3 beshhhhh,huhu,entry besa ja

zaty luvlianncezzz said...

@Cikguzam haaaa.ni nk g pulak lanie :)

cik sakura said...

cik sakura masuk dunia bloh ini untuk berkongis pengetahuan dan pengalaman..boleh terima tak..hehe

aqmalazmi said...

betul betul betul..kadang-kadang gua lihat ada blogger tu..tulis pasal pakwe die laa...apeee laa..tak faham hujung pangkal......
adoiiiii

LindaRahim said...

saje je suke2 membazirkan letrik...hihi...

zaty luvlianncezzz said...

@cik sakura hahaha.masing² da tujuan sendiri.mesti laboley terima

zaty luvlianncezzz said...

@aqmalazmi hahahahaha! seb bek gua pn x wat cetu,hoho

zaty luvlianncezzz said...

@LindaRahim adeshhh.cetu pulak ea

amir aizat said...

mmg best bwat blog kann,haha

KUREKURE COMEL said...

ehem...sbb suka menaip..hehehe...
tp bila dah berblog...rasa mcm bertambah satu tanggungjwb pulak...
sbb nak kena follow blogger lain pulak..hihihi...

cik aisha said...

lebih kepada kepuasan diri, share info,share experience,sonok baca blog org n mcm2 lg..:)

sahabat said...

Sobat, aku hanya ingin menyampaikan kalau blog lamaku sudah terhapus dan berpindah kesini http://langitsahabat.blogspot.com

- zuriey - said...

tulis je apa yang kamu suka..

nasri said...

buat blog sbb nk popular leh??? huhuhu~

W said...

blog jugak sbg satu tempat org2 yg segan dan tak reti bckp mcm ak ni luahkan perasaan. haha xD