Thursday, August 18, 2011

petua 3B | untuk cari jodoh

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl


 
Aip,aip! Haaaaaa..tudiaaaa dia mai dah. Hehe. Giler siottttt. Minggu nie saja berapa kali dah nie update. Kelapangan yg amat sangat usai saja exam and menghitung detik untuk pulang bercuti.=) perasaan yang hepi umpama obor-obor tengah buat tarian hawaiiiiiiiiiiiiiiyeee di sekeliling kepala otak. o00oyeah!
Cukup intro setakat tue. Now back to the topic. *boleh pasang lagu wali band-cari jodoh siap-siap ye.

*korang rasa susah bertemu jodoh?
*puas mencari namun belum ketemu?
*asyik bercinta namun kecundang di tengah jalan?



Mari hayati di sini
Seorang pemuda bertemu seorang ustaz untuk meminta nasihat.
Pemuda:Ustaz kenapa saya susah sangat untuk bertemu jodoh.
  Sampai sekarang saya belum ada kekasih.
Ustaz:   perempuan macamana yang kamu idamkan?
Pemuda:Saya mahukan gadis yang cantik,tinggi,berkulit putih,dan paling penting
mencintai saya dengan sepenuh hati.
Ustaz: oh,kalau begitu kamu harus mengikut petua 3B.Pertamanya ialah BERUSAHA.
Pemmuda: itu sudah ustaz.Merata tempat saya pergi cari perempuan. Tapi…. Masih tak dapat .
Ustaz: kalau begitu kamu mestibuat B yang kedua iaitu BERDOA dan BERPUASA.
Pemuda:itu pun saya dh buat ustaz.Lepas sembahyang saya akan berdoa.
Setiap hari isnin dan khamis pula saya akan berpuasa.
Ustaz:kalau itu pun kamu dah buat,maknanya kamu sangat perlukan B yang ketiga!
Pemuda: apa dia ustaz?
Ustaz:err..kamu perlu BERCERMIN DIRI.





Muahahahaha. Apekah?? skali-skala buat post sengal~ LOL =D

60 comments:

farah hanim said...

hehe
yg B yg ketiga tu klaka skit
hehe :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

khennn nak demand mcm2 benda penting kena cermin diri dulu la....insyaAllah setiap org ada jodohnyer cuma lambat atau cepat jer...sebab soal jodoh ni rahsia Allah :))

ILA HonEyBuNNy said...

hehe...

yang petua lain ok...tapi kena bercermin la pemuda tu...hahha...

dill said...

wuu~

jodoh pertemuan di tangan Allah :)

dill.

aRa ❤ aFiq™ said...

haha.. BERCERMIN diri yg penting..

teha said...

bercermin diri. haha ! yg tu mmg ptt laa :)

zaty luvlianncezzz said...

@farah hanim hehe. bg sedar diri sket kan =)

zaty luvlianncezzz said...

@☆*♥L@dy @yU♥*☆ aah! percaya pada tue.insyaAllah ada la tue jodohnye :)

zaty luvlianncezzz said...

@ILA HonEyBuNNy kiddin2 je nie. hehe

zaty luvlianncezzz said...

@dill ya3 =)

zaty luvlianncezzz said...

@aRa ❤ aFiq™ keh3 . penting3 :)

Nurana said...

haha cermin diri! :P

fiq. said...

ekekeek,,cermin diri, la, nak perempuan yang super perfect,,kahkah

sebenarnye betul, ustaz tu nak tegur dia, tapi guna perkataan yang lembut,,hekhek

KhuZa SunshiNe said...

hahaha....suka2....tp mmg btul jga la kan..hehehe

zaty luvlianncezzz said...

@teha ya2. sungguh patot :)

zaty luvlianncezzz said...

@fiq. ustaz tego dgn cara berhemah kh? haha

zaty luvlianncezzz said...

@KhuZa SunshiNe betol kot =)

cik sakura said...

hehe..apa-apa pun jangan penat untuk berdoa..insyaALLAH jodoh itu akan datang..cepat atau lambat sahaja..

Mr AnOnymOUs said...

hehe klakar jgk yer...
ada lg 1 B kalau dh BERCERMIN DIRI...

kamu perlu BERBUJANG...kih3_^)

muhamadsufian89 said...

B ketiga tu la punca utama sy tak bercinta lagi rupanya. baru paham. haha

hanabunga said...

okay lawak.haha

L said...

huhu.. kene usahaa dan doaaaa.. jgn esaw jodoh tu mmg dah ada, dumer perlu cari jerk.. =)

bunbun said...

haha kesian kot dia haha

Run Away said...

singah sini jap...salam kenal../best dan kelakar entry ni...;d

Taufiq Tiramisu said...

hahahaha. kejam kejam. kesian budak tu. fiq pun rasa kena beli cermin la. hehehe.

Kenapa Lelaki Makin Pupus?

Far8 budak baik said...

hahahaha..
tak bercermin diri..
agaga..sempoi lahh
ustat tu..
mmg kene lahh dy kn..
hak3

H.J said...

yang ketiga pom dah buat ustaz?macam mana?

Tukang Karut said...

hoho...yang ke3 tu memang patut2 sangat2 dibuat... huhu...

bunga said...

hahaha..yang last tu mmg patut pun..hahaa..kena bercermin diri..hahaha..

bijak2 ustaz tu..

WAHIDA ALIAS said...

jap nk g tgk cermin..hhehe

ciK LyndaWawa igUana said...

betol2......setuju bangat sih...

Woofer Storm said...

sy tau la sy tak encem..ermmm

cool entry zety^^

Woofer Storm said...

sy tau la sy tak encem..ermmm

cool entry zety^^

zaty luvlianncezzz said...

@cik sakura setuju.insyaAllah. kn :) jgn lupa berdoa :)

zaty luvlianncezzz said...

@Mr AnOnymOUs berbujang?? hahaha.mcm tu pn boley :)

zaty luvlianncezzz said...

@muhamadsufian89 ala jgn la ckp cmtue. huk3

zaty luvlianncezzz said...

@hanabunga haha! memey ar :)

zaty luvlianncezzz said...

@L ye.memey kena carik .moga ketemu ya :)

zaty luvlianncezzz said...

@bunbun kesian la jugak kn. :)

zaty luvlianncezzz said...

@Run Away tengs coz like it :)

zaty luvlianncezzz said...

@Taufiq Tiramisu hahaha.fiq jgn la terasa. its not about u la :)

zaty luvlianncezzz said...

@Far8 budak baik akhirnya ko dtg kumen cara sempoi n berhemah gk ea kt blog aq :)

zaty luvlianncezzz said...

@H.J harus lah BERTAWAKAL :)

zaty luvlianncezzz said...

@Tukang Karut MASING2 KENA SEDAR DIRI LU .KN3

zaty luvlianncezzz said...

@bunga BUNGA PANDAIKAN USTAZ TUE :)

cemomoi said...

memang kita kena cermin diri

sebab kita slalu mintak orang buat itu ini, orang ikut itu ini, patuh itu ini

tapi kita sendiri tak sediakan diri kita untuk orang tu begitu-begini

muhamadsufian89 said...

bila nak update ni awak?? jgn jadi malas update cam sy pulak ye. selamat hari raya. hehe

nelly said...

hahaa
tak patut2 !!
:p

cemomoi said...

bersua muka tidak, tapi tetap setia; beramah-tamah tidak, tapi tetap mesra; bersenda ikut suka jee, tak tau plak ada yang terasa; mengomen macam le hebat, tak prasan rakan rasa kena sebat; duhai sahabat duhai pelawat, kususun ruas jari yang karat, mohon ampun ke hadrat, agar kita semua beroleh rahmat, Allah limpahi dengan berkat

Dayana AZ said...

haha tak menahan je :P ada plak ustaz cmni, xpe2 sengal pun ada content :D

ïêmå å¢klê§ said...

ustaz sound baek punya
haha

BENA said...

sengal punye ustaz !! hahahaa ;)

Si MaTa BulAT said...

haha mmg sengal. tersentap.

Woofer Storm said...

slm zaty..bz ke skg ni??heeeee

cik azeya said...

hahaha. cayalah ustaz tu. XD

ain dzaya said...

hahaha..tul3! bini sume nak yang cun3 jerp...cermin ye dulu diri tue.....kehkehkeh

L said...

ceit!! loya buruk betol!!! huhu
jom bacer seket..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/beribadah-tp-xberakhlak.html

Cik Ecah said...

cermin diri sendiri ;p

Woofer Storm said...

sayam zaty,bz sngt la tu kan??heheee

slm,maaf jika pena buat silap^^

Woofer Storm said...

bz gila ke fren??sabar ye^^