Friday, December 16, 2011

JOm berkenalan ngan kartunis gempak starz !

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

 

 
Im so excited! Aq nie memang pon suka beli komik-komik gempak starz bagai tue. =)
Tapi tak selalu la. Yang aq suka je la. Yang aq suka mesti la the beshhhhhh kan ! =D

Bagi aq komik-komik gempak starz nie mengembalikan aq ke zaman sekolah menengah dulu-dulu.
Zaman awal remaja,memang sah-sah la gila komik kan. Novel tak sangat sebab aq nie bukan boleh sangat layan jiwang-jiwang nie. Erkkkk! Baca gitu-gitu je la. Tu pun pinjam kawan ! haha
Aq ingat lagi 1st komik yang aq baca time aq form 1. Komik apa ?
2 DUDES !!!!!!!!  karya ZINT oke ! 



Time tue dalam dewan assembly. Kira baru awal menjejakkan kaki ke alam sekolah menengah la kan. Muka pon bengap-bengap lagi. Sekali kawan bagi komik tue untuk mengelakkan rasa ngantok yang melampau dalam dewan assembly tue.
And time tue jugak aq yang memang suka gelak besar pecah  gelak terbahak-bahak dalam dewan ! hahaha. Sumpah kelakar and beshhh gilak cerita dia ! XD
Selepas tue,under 18,K.O KING,143 karya Kaoru,kaouru’s cake house,forgotten (puppeteer) antara yang menjadi santapan minda budak-budak aq nie. Sangat berpuas hati and beshh !
Memandangkan esok ada  GEMPAK STARZ @ COMIC FIESTA 2011  kat klcc convebtion centre,saja la nak buat entry pasal nie.
Antara cartoonist feveret gua ialah !
Zint

Winner, Best Teenage Comic, Malaysia Mandarin Comic Society Awards 2009

KARYA BELIAU ANTARANYA IALAH
♥ 2 DUDES♥ UNDER 18♥K.O KING♥KIJIYA♥USER♥ELI

Kaoru


 Finalist, Story Comic Category, Oriental Animation & Comic Competition 2005, Beijing
MAID MAIDEN – MONDAY Winner, Best Shoujo (Girl) Comic, Malaysia Mandarin Comic Society Awards 2009
ANTARA KARYA BELIAU
* MAID MAIDEN * HELIOUS ECLIPSE * 143 * COLOURS * KAORU'S CAKE HOUSE *

Puppeteer

Kehebatannya dalam menghasilkan watak, lukisan dan jalan cerita yang menarik sememangnya diakui ramai. Puppeteer - kartunis yang gemar menghasilkan figura dan mengubahsuai motor di waktu lapangnya, telahpun berjaya menghasilkan beberapa novel grafik seperti "Velositi," "Revolusi Identiti" dan "The Plague," selain artbook yang mengandungi kompilasi hasil illustrasinya, ""Verge the Art of Puppeteer."


Keith

  Finalist, Multi Frame Comic Category, Oriental Animation & Comic Competition 2005, Beijing
  Winner, Best Overseas Comic Award, Oriental Animation & Comic Competition 2007, Guangzhou
Finalist, Shorei Award, International Manga Award 2007, Japan
  Winner, Most Popular Comic Artist, Malaysia Mandarin Comic Society Awards 2009
ANTARA KARYA BELIAU 
 =LAWAK KAMPUS & WASABI !!=


Puyuh


Winner, Best Illustration, Malaysia Mandarin Comic Society Awards 2009 2009
dari alam angker tue yang lukisan bapak ngeri tue,dia la yang lukis ! i like ! 

Stanley G

Hasil kerjanya yang hebat dan jalan ceritanya yang kelakar telah membantu menaikkan nama Stanley G sebagai kartunis di majalah Gempak. Beliau juga telah membuktikan keupayaannya melalui karyanya, "Zoologi," "Student King" dan "Lawak Seleb Superstar."

Slaium


  • Won the MSC Malaysia Digital Comic Design Competition by Multimedia Development Corporation (MDeC) in 2006.
  • Guest Speaker for Inaugural Asian Comic Art Symposium cum Workshop in September 2004 regarding Malaysia Comic Industry.


Banyak lagi yang GEMPAK ! but...sorry too many too mention ! =p
Now demam under 18 ELITE ! 
oke jum meriah kan hari ESOK ! 
 GEMPAK STARZ @ COMIC FIESTA 2011 Date: 17 December (Saturday) & 18 December (Sunday)Venue: KLCC Convention Centre, Hall 5
nak taw lebih banyak layari sini  WWW.GEMPAKSTARZ.COM



9 comments:

umie naziera said...

xbrapa minat la komik..tp tngok mcam best jer,kena try nie

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

teringin nk lukis but tangan x der seni...ramai from jpn ekkk

zaty said...

hooyehhh ada keith!zint pun! zint buku paling best mean for each other.two dude pun ok.haha.weh awt jauh sgt nk pi tak boleh wuwu.. :')

o-r-b-s said...

sume komik ni best2. kelakar kot.

Tukang Karut said...

aku baca komik shin chan ngan doraemon je...

Amanie Ashraff said...

kaouru best ! semua komik die ada ;p

Apik Pehe said...

suka sangat karya zint

Nur Liyana said...

yana pun bacaaaaaaaaa...best2!!!

lama tak dtg blog nie...

cemomoi said...

assalamualaikum

jenguk kawan lama... moga sihat sokmo

huuuu sibbaek aku bukan kartunis popular, klu dak mesti masuk dalam list ni...