Monday, January 2, 2012

Ya Allah,sentiasa lah bersama diri ini

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

 
Update pertama di tahun baru ..
Tahun baru,azam baru,boyfie baru?? Haha. No lah. Lagipun jarang-jarang aku update pasal personal.
Macam tak percaya ja dah 19 tahun aku hidup.  Alhamdulillah Ya Allah,kau masih membenarkan aku bernafas untuk terus menjalani hidup di dunia ini.
Dah dewasa dah kot ,dah banyak pengalaman pahit manis tahun-tahun sebelum nie untuk aku teruskan perjalanan hidup dengan satu semangat baru dan lebih bijak mengatur percaturan hidup. 
bermula lah ew page of my life ! =)



Aku kena lebih kuat dan tak leh wat perangai budak-budak gi dah. Matang sikit zaty ! =p
Hehe.
Dan aku hepi sangat-sangat,aku ada mereka yang tak pernah tinggalkan aku.

Emak
Ayah
Adik-adik
Encik gula-gula hati

Kawan-kawan

Dulu takut sangat nak masuk matrik sebab takut tak da ramai kawan. Tapi aku silap. ! I’ve got so much friends at matric !!! =D



Tak lupa gak kawan-kawan yang tak pernah tinggal aku sejak sekolah menengah. Friends forever k! rajin sangat dating rumah aku,bawak aku lepak sekali :’)

Dan sayang,
Terima kasih sebab sentiasa melayan perangai budak kecik nie.
4 years..dari arti seorang senior  (shoud be 6years) ,kawan hinggalah ke teman istimewa.
And yes,with you…I feel so special =)
Muchos love ! =D

 tyme gi pesta penang ngn si dia !

Dan  memang betol ,

Airmata ini mengalir izin dariNya..
senyuman ini dilakar izin dariNya..
gembira ini tercipta izin dariNya..
sedih ini dirasa izin dariNya..
apa yg kurasa semua izin darinya kerana dia pemilik diri ini..
Allah jualah yg menciptakan tawa dan tangis..
dan aku bersyukur atas segala rasa yg telah dan akan Dia berikan..
dan Allah jualah menciptakan aku dan kemudian mewafatkan aku..
 

Sesuatu yang diimpikan tidak selalu menjadi kenyataan.. Tetapi apa yang tidak di duga selalu berlaku dengan tiba-tiba.. Biarlah kita menangis hari ini kerana kesakitan semalam.. Tetapi usah kita ketawa berpanjangan kerana kegembiraan yang belum pasti untuk selama-lamanya....
Terima Kasih ya Allah sentiasa bersama diri ini ..



11 comments:

luahfikiran said...

Salam,
Kawan alam maya juga jangan dilupai! Perjumpaan blogger 18 dis yg lalu telah dapat menemukan kawan2 alam maya di alam realiti. Lain kali, kalau ada lagi, nak jemput zaty

zaty said...

salam :)
have a blessful new year friend.

cemomoi said...

dengan azam baru dan baju baru juga!

hanabunga said...

waaah 6tahun eh!!!!!!lamanyaaaa.hmmmmm semoga berkekalan ya zaty :)

luahfikiran ... mari kita said...

SALAM,
Jika ada kelapangan Ahad ni, mini gathering jam 9.30 pagi.Boleh email LF

msredcheesecake said...

Kenangan bersama yg tersayang memang best untuk disimpan, tak kira lah happy ke tak ke....

H Y D E said...

moga kebahagiaan ini berterusan tanpa henti.

p/s : entri ini comel :)

Made Budi said...

Selamat Tahun Baru 2012 Zaty, semoga segalanya lebih baik dari tahun sebelumnya ok. Happy Blogging

L said...

hehe. apabila dah masuk tahun baru mcm2 kene baru.. hahaha

Jom baca kejap =)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/iman-kita.html

cemomoi said...

datang nak tiup lilin...

ria said...

zaty atuk zaty tu mix ker? ? putih nyer. .

btw syg. . apa2xx un terjadi semua mesti ader hikmah kan. . lg un kan zaty ALLAH selalu nk bg umatNYA dugaan. :)