Friday, January 20, 2012

kenapa Allah temukan kita dgn orang yg salah?

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

 
Sekian lama meninggalkan blog nie,ala biasa la. Mula-mula  buat blog,pastu beralih ke facebook and now ngah syok melayan twitter. Hihihihi.
Jom baca post kali nie  (.)
 

kenapa Allah temukan kita dgn orang yg salah? =)

memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL. faham?

Beruntunglah mereka yang Berjaya ketika cinta yang pertama. Sebab cinta pertama selalunya bagi kesan yg paling mendalam. Tapia pa susah? Untuk yang tak pernah berkapel, kahwin terus then it is 1st love for to you kan. ? ;] memang happy !
Kenapa?
Sebab rasa dilukai tu sakit sangat,so bila dah kahwin then baru rasa 1st love memang heaven la hidup ! Tak payah nak ada ex bagai and tak kan merasa apa itu sakit PUTUS CINTA :’)
MELAINKAN KALAU LEPAS KAHWIN TUE NAK BERCERAI juga,ITU LAIN HAL.
jodoh itu tersimpan rahsia di tangan Allah S.W.T =]




follow me @ twitter

@ZATYLUVLIANNCEZ

9 comments:

cemomoi said...

huuu baru dapat jawapan bila teringat kat sorang pompuan yang baik tapi bersuamikan lelaki yang tak brapa baik... tapi cabarannya tentu sangat hebat

msredcheesecake said...

Kita belajar dari kesilapan, terpilih org yg salah boleh mengajar kita byk benda...

∫êℳå ℋiℳå₩åℛï said...

solat istiharah b4 memilih pasangan hidup...
semoga diberi jodoh yang baek untuk kita,

L said...

adoi... nthlaa.. sbar dan tawakal jerla.


jom renung2 sekejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/kenapa-ilmu-itu-penting.html

Juliet_iRa~" said...

doa banyak2 supaya bertemu jodoh y betul..:)

cik sakura said...

doakan yang terbaik untuk diri..

luahfikiran ... mari kita said...

Salam,
Entrii menarik ... ada mesej

ekabukanmakcikkau. said...

tapi ada orang tu suka dipertemukan dgn org yg salah salah dan salah sebab nanti putus putus dan putus . boleh buat koleksi ex-girlfriendsssss. nyampah

fRaMe+LenSeS said...

baik sekali peringatannya dik. abg nadh suka. :)

abg nak chenta lepas tawen la jugak. :D