Monday, April 2, 2012

hadapi dengan senyuman :)

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

 
Quick hupdate.  3.14 am. Aku masih tak lelapkan mata. Baru selesai segala tutorial. Sambil makan magi goreng. Kira sahur la nie kalau niat aku nak puasa esok takde halangan.
Hmmmm biasa lah, esok nk submit malam nie baru mengggelabah nak buat. Lupakan pasal kerja tue. Tak menarik pun.
Habis apa yg menarik ? 




My life =) 
 Back to the place, the wonderful days 
Living the life i used to know 
Where every smile 
Was born out of a love and of sincerity 
And every tear of everflowing joy


yeah ! aku dah jadi ezzaty jafry yg dulu semula. =) mungkin dekat-dekat final kurang two weeks gi Allah dah buka jalan ke aku. Macam aku selalu percayakanNya sebelum-sebelum nie. And now aku puas hati sangat dengan hidup aku. What I really need is friend. True friend. And I got that now !
dah takde istilah sunyi-sunyi lagi. Aku teringat kata seseorang , dia cakap dulu time umor dia 19, dia tak achieve apa-apa lagi. Aku terdiam,seraya berfikir. . . my life? Aku dah rasa macam-macam dah. Ok masih terlalu muda utk bercakap   mcm umur 91 tahun =3
tapi dari segi pengalaman hidup tak kurang hebat nya dunia nie dah menduga aku. Takdir tak henti-henti mencabar aku. Aku diuji dengan kehilangan mereka yang aku sayang. Hilang dan ‘hilang’
. biarlah aku sahaja yang mengerti. Terima kasih buat mereka yang tak pernah tinggalkan aku
Family, kawan-kawan, cinta hati , siput, ayam, anis afyniss, biskut, panda, mican, van hellsing =)  . keh3.. banyak betul gelaran dorang nie.
Aku tak update dh kot pasni sampai habis final. Saat-saat nie saat genting. Aku mohon mereka di atas memahami aku. Don’t let me feel down. Silap langkah sikit pun boleh buat aku terbabas . no! aku harus berjaya, nak apply scholar senang nanti. Harap-harap pasni takde masalah yang membelengu lagi . aamiin ~~




Bagi aku rasa hidup nie sangat indah. Betul la, jangan pernah meragui urusan Allah
. aku makin kuat ! makin gembira =) walau aku tak dapat ‘sesuatu ’ yang aku nak. . . . :’)

Aku berharap sangat siapa pun yang membaca entry aku ni sentiasa pandang hidup nie dengan cara positif macam aku.  Ingat lah…
 Kita merancang,
Allah juga merancang,
pastinya perancangan Allah lebih baik

Buka mata, terimalah dengan HATI. Ikhlas kan diri, insyaAllah janji Allah pasti :)
Aku terima apa jua yang telah ditetapkan oleh Mu Ya Allah .
terima kasih kerana mengirimkan mereka yang sentiasa menyayangi diri ini, sumber kekuatan ku :')


p/s :Siap sedia untuk final !

12 comments:

Mesyhta Beto said...

hadapi dengan senyuman, semua yang terjadi biar terjadi :)

ghost writer said...

boleh tak aku tunggu sampai kau apdet semula..?

:)

miss bulan said...

hi..sudi2xlh dtg melawat..gelang kristal dan mutiara sabah murah..

http://missmoonblogshop.blogspot.com/

Zarith said...

gud luck utk final..hidup dengan apa yg kita minat..

Zarith said...
This comment has been removed by the author.
aNIe said...

Salam zaty...terima kasih kerana singgah blog akak...semoga beroleh kejayaan dlm final nanti...

Benar kata zaty...setelah berusaha...kita serahkan segala padanya...

Allah memberi apa yang kita perlu...bukan apa yang kita minta...

Mr.Clive said...

dikala tengah susah nak kedepan,hadapilah dengan senyuman.... :)

Teenager Housemaid said...

=)
smile always..:)

goodluck for ur final..:)

~SaL IjOu~ said...

always see things from the bright side~ =)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

bagus adik ni..sentiasa positif..gud luck utk final ya dear :)

Mr.Clive said...

harini senyum tak? :)

Bulan Syurga Firdausi said...

gdluck final..suke ayat tu Allah memang perancang terbaik :)