Wednesday, April 18, 2012

Khayalan tingkat tinggi

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

 
Masih hujan di luar. Ada seribu satu macam benda yang bermain di kotak fikiran ni. Hati pulak lebih kepada perasaan lapang. Mana taknya Allah permudahkan segalanya bagi ku. Alhamdulillah, so far my final exam paper, everything’s just fine =) Next paper this Monday. Moga-moga dipermudahkan juga. insyaAllah . Aamiin =)

Dah tak lama dh nak habiskan pengajian di Matriks . Semakin hari semakin banyak impian cuba dicapai. Semakin banyak benda ingin dimiliki.


teringin sangat nk sambung belajar and stay kat oversea. Teringin nak gi New Zealand, New York , Japan , takpun my feveret Italy :D .Aku suka Italy sebab aku teringin nak gi rome, venice, florence, Milan. Suka sangat lah Italy ! nak pasta , nak pizza. All my feveret! and my team FIFA pun team Italy.dont say anything.  They won the world champion title for the fourth times in 2006.

Lagi impian aku yg dapat aku fikirkan sekarang ialah teringin nak menulis macam MEREKA. Macam siapa kah ? tengok bloglist aku. I adore their writings. Pandai mereka nie bermain dengan kosa kata .sarcasm and macam-macam lagik lah . tabik spring ke kalian . banyak lagi actually yg belum aku masukkan ke bloglist. Sabar ye.

Teringin nak hasilkan buku sendiri. Oke jangan gelak. Buku merepek apa kejadah la yg aku nak tulis nie. Siapa yg nak membaca dan apa yg nak ditulis ? aku pun tak tahu, tapi nak tulis buku . nak jadi penulis ! nak jugak ! tulis novel cinta meleleh,merepek , memang tak la. Nak tulis sesuatu yang lain tapi bila orang baca mereka boleh tahu itu identiti  aku.

Teringin nak jadi sukarelawan yg travel around the world tue. Pegi tempat bencana atau tempat perang. Bantu orang yg dalam kesusahan. Kalau la aku dah tak ada komitmen kat siapa-siapa pun kat dunia nie. . .kalau la aku bebas mengembara. .

Suatu hari nanti bila dh bekerjaya aku akan jadi kaya. Hartawan. Wow ! (aamiin) Bila dah jadi kaya aku akan melabur , buat bisnes sendiri secara meluas. Ada francais dalam dan luar Negara. Mana tau nanti muka aku keluar cover majalah TIME , Fortune dan yang pasti bukan penghias muka depan Playboy =.=

dan banyak lagi impian. .
dan aku juga sedar  . .


Bila Allah cepat makbulkan doamu, maka Dia menyayangimu, bila Dia lambat makbulkan doamu, maka Dia ingin mengujimu, bila Dia tidak makbulkan doamu, maka Dia merancang sesuatu yang lebih baik untukmu. Oleh itu sentiasalah bersangka baik pada Allah apa jua keadaan pun. kerana Kasih Sayang ALLAH itu mendahului Kemurkaan-Nya =)

17 comments:

Tulus Sweet said...

rasanya kalau kak zaty g Italy, tulis buku tentang fesyenlah. hehe. but then kalau kat sana amek ilham fesyen deorang then ubah sikit untuk dimuslimahkan. hehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

bunga-bunga ayat penulis tu dah nampak dah..


nnt kalau adik dpt travel kat semua tmpt tu tulisla buku/nvel yg berlatarbelakangkan tmpt tu..misti best sbb bkn seme org dpt jejakkan kaki ke sana..


i wish ur dreams will come true (oh english akak quite bad..kalau salah betulkan ya hehe)

cik sakura said...

italy..wow..semoga 'wish' anda tercapai..

NzA said...

gud luck dik n semoga impian menjadi kenyataan...hidup di negara org xseindah yg kita impikan..perlu kuat n tabah...apapun moga Allah permudahkan segala2nya.....

fallen angel said...

hello my dear sis zaty yang cun.. firstly, i'd like to say tengs for putting me in your bloglist. tenx sis. don't know which part of my blog yg melayakkan ia ddalam bloglist cik adik manis.

second thing, matrik dah nak abis kan? enjoy, hidup matrik bukan senang. i admit that bcause i'm done with matriks. done with all the pains and sweetness within a year. semoga adik buat pilihan yg bijak in furthering your study.

akak pun suka Italy juga.. insyaAllah, sis boleh capai your wishlist. insyaAllah. sis bole pegi jauh!

hanabunga said...

Semoga segala keinginan menjadi kenyataan hendaknya.Aamiin :)

Teenager Housemaid said...

kita punyai impian yang sama..:)

CIK TOM said...

gdluck!semoga tercapai semua impian zaty..

Bulan Syurga Firdausi said...

yup betul sentiase positif walau ap pn jadi :) Allahuakbar...
pss mf lambat balas kunjungan, tqvm cz folow sy ;) salam perkenalan...

CIK TOM said...

hi zaty sayang..watpe?busy ngan study ke?

iema ackles said...

semoga impian zety tercapai...insyaallah

penyuluh perikanan said...

saya suka dengan artikel ini, dan saya follow nomor 1196, saya harap anda follow back dan mohon suport komentar kawan.terima kasih

Aliff Haikal said...

kalau kita berkhayal , kita akan komited nak buat benda tu . zaty , goodluck studi. moga2 dapat pergi oversea . amin :)

meh join :) http://ekaldude.blogspot.com/2012/04/segmen-my-first-entry-is-awesome.html

ciK LyndaWawa said...

semoga tercapai segala impian....=]

Elie Lily said...

berdoa dan berdoa! all the best ya? :)

alif haris said...

hamboi.. nt kawin dgn orang itali teruslah.. hahaha :D

Outbound training malang said...

kunjungan gan .,.
saat kau kehilangan arah ingatlah masih ada yang menolong mu
dan tetap berdoa mengharap untuk menemukan jalanmu.,.
di tunggu kunjungan balik.na gan.,.