Wednesday, March 21, 2012

life as sweet as sugar ❤

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

My lips are the gun.
My smile is the trigger.
My kisses are the bullets.
Label me a killer



Hidup nie misteri. Sangat. Tapi tue la yang membuat kan hidup nie lebih bererti dan bermakna kan.
Banyak benda bermain dalam kotak fikiran aku sekarang. Too many things to handle. Selalu sangat benda yang jadi out of control.
Aku sebenarnya rasa macam dah transform. Not completely transform, tapi aku tau aku bukan lagi aku yang dulu. Insaf sedikit. Banyak benda dah berubah sekarang, aku bukan budak-budak lagi. Tak boleh nak main-main dah. Banyak sangat main-main nie la padahnya. Kembali seriusssss sekarang !
Ramai yang menilai.ramai dah mula berkata-kata.  Biar la. Malas nak kisah dah. Tapi kawan-kawan sejati tetap ada di  samping aku. Sangat understanding ! tue pasal la aku sayang sangat sebuah persahabatan. :D 

To be honest, dulu hidup aku takde la thrill macam skang nie. Dulu lagi simple . skang complicated. Tapi aku pilih complicated jugak. Reason? Amek dr sight positif. Setiap pengalaman tue mendewasakan kita. 


Positif?
 Nie lagi 1 benda. Sejak bila aku pandai positif nie? Seorang budak perempuan yang always dapat apa yang dia nak, yang tak boleh terima kenyataan kalau gagal dah jadi seorang gadis yang separa matang sekarang. Aku dah makin paham apa tue redha, apa tue pasrah. Untuk mengelakkan hati dilukai i’ve to think positively most of the time. Told ya, it’s a big matter . The feel ..you know, it hurts,it’s hard. Kalau betul yg positif tue bagus la, tapi kalau salah? Terasa diperbodohkan tahu. Yg worst nya bila tak tau apa yg kita fikir tue betul ke tak. Urghhhh. 

“Then,jangan la pikir. Orang perempuan nie suka sangat pikir lebih. Annoying betol ,”

Woooohoooo,agak-agak sikit bhai. Kalau kitorang  tak fikir camna nak dapat jawapan. Ada korang nak bagi jawapan para lelaki sekalian? Tak, kan. Apa? Nak bagi ? jap.

 Yes ,it is acceptional to those, para lelakians , yang takde ego. 

Beautiful liar !
 haaa teringat lagu shakira eh nie kan. Pendusta kah aku? Ouh ,tenang dulu beb. Aku sentiasa berterus terang. To anybody. Cover-cover nie bukan jenis aku la. Im not afraid . tapi. . . berani kalau benar kan?
Kalau dah buat salah? Sendiri mau tau la. Huh... *lap peluh
It’s not just about me but all the people around me. Things are easier said  than been done.
Yang tanggung aku so orang lain takde hak nak mengatur hidup aku. Setiap langkah ada risiko. Dari awal aku ambil langkah tu aku dah tau apa keberangkalian yang bakal berlaku . . .sob3. masih tak nampak jalan. . kabur. kelabu .


what goes around comes around
yeah i know. In fact dah selalu dah Nampak benda nie jadi. Karma eh?
ingat aku tak takut ke . ingat aku nie takde hati perasaan ke. Ingat aku nie jenis membaby buta jatuh cinta kat suka suki orang ke. 


“aahh,memang aku tengok kau camtue pun. Ada gaya playgirl,”.
“Entah,melayan semacam je aku tengok minah nie. Ngan semua orang nk menggula ! euw! ”
“Jenis bajet cun . Tak sedar muka cengeng je. Lol. ”


Pangggggggggggggggggg ! Dushhhhhhhhhhhhh,dushhhhhhhhhh !! Bang ! bang !
kebabooommmmmmmmmmmmmmm !

Tak cukup dengan penampar, bazooka aku bagi kau. Agak-agak sket nak cakap. Tak payah nak judge aku dari luaran sangat la. Aku memang sedar diri , biasa je. Im not a beautiful swan,. im just an ugly duckling. Bukan jenis orang akan jatuh cinta pandang pertama la kalau tengok aku. Selalu yang sangkut lepas kenal aku secara mendalam.And kadang-kadang terlampau melampau  mesra alam sket.  Tapi aku memang jenis ikhlas berkawan + aku kalau sekali berkawan sungguh-sungguh punya, nmpk macam komited sangat sampai orang salah paham ,padahal nothing lah, and that’s where the problem start =/

*but my 1st love , it was love at first sight =’) . 1st  time nampak terus dia bertindak.selamanya aku tak pernah heran pun ,tak akan makan puji dengan sape pun,Cuma kalau ex aku yg puji ,aku senyum.sebab aku tau dia ikhlas. Sebab dia je yang betol-betol ‘nampak ’ aku.

Ye lagik satu aku tak suka la orang nak salah faham dengan perangai aku . seriously tak suka sangat. Aku ingat lagi satu ayat power dari Ustaz Azhar Idrus nie
“ wanita yang suka melayan ramai lelaki tidak sesuai dijadikan isteri ”
Aku tak mau,tak hendak dikategorikan dalam golongan tue ! aku akan berbaik dengan semua orang, yang aku rasa mereka juga baik tapi ada limit nya. Kalau  sampai lebih dari limitnya, that means orang tue sangat specel bagi aku. Dan setakat nie my ex,my boyfie , my crush ja . Takkan ada dah selepas nie. Dan nasib baik gak Ustaz dah jelaskan apa maksud LAYAN tue yang sebenarnya. Sebab ramai lelaki meh hentam wanita time awal statement nie keluar =.=

Berbalik soal layan tak layan nie, mesti korang pernah rasa cam aku.
“Zaty,kali ke berapa dah nie. Orang mengkhianati erti persahabatan yang kau bagi dengan timbul rasa sayang. Oke , sayang is fine,but cinta? Tak relevan langsung. Pastu mula la kau nak serabut sorang-sorang macamna nak tolak kawan tue dgn cara paling terhormat sekali sedang kan memang dah sah-sah , rejection itu selalunya melukakan.”

Yup, selalunya aku buat dek je dengan segala perasaan yang orang rasa ke aku. Bukan tak hargai tapi dengan semua orang nak jatuh cinta memang tak la kan.
Tak diakui aku boleh tahan pelik gak la perangai. Itu hanya bila dengan kawan-kawan.
*Ingat bebudak lelaki je ke pandai flirt,perempuan tak pandai ? =P
Perempuan flirt takde ar cam lelaki nak phewiiittt-phewwiiit,dtg approach terus ke apa ke.
bermodalkan lirikan mata dan senyuman nipis. Cukup. Zaman muda-muda, single-mingle dulu boley ah. Skang kasi can ke memember aku yg bujang. Haha. Bujang la sangat =P yang aku cuba nak cakap kat sini,walaupun seseorang tue Nampak macam giler2 punya melayan tapi dalam hati dia takde sape pun tau apa perasaan dia sebenar. Macam memember aku ramai yg keliling pinggang bf/gf but they have their S T E A D Y BOYFIE/ GIRLFIE . 

 Akan ada satu saat tue, bila kita jumpa someone yang akan buat kita tak pandang ke orang lain dah, saat tue la . .hati kita akan tau siapa sebenarnya yang bertakhta  sebagai raja/permaisuri dalam hati =))



And percayalah,kalau hati kita dah terpaut kat seorang nie, mungkin la kita boleh lagi rasa nak syok2  flirt sana sini tapi sejujurnya kita akan rasa KOSONG .mungkin la bahagia kejap je but it will not last. . . tak sama dengan bila kita ada yg steady punya,yg tue la yg sebenarnya kita curahkan kasih sayang setelus hati, feel belongs to somebody
Jodoh  
Ya Allah . . yang satu nie memang la.. . Memang . . nak menitis air mata rasa. . aku bukan la jenis yang suka-suka nak main ngn perasaan orang, please la. I don’t mess with other people feelings. Dan aku rasa dari aku menyakitkan hati orang lain elok la aku sakitkan hati aku sendiri. biar aku yang terluka takpe. . . Kalau hati aku dah suka tue aku harap sangat orang tue la jodoh aku, yang bukan setakat cakap i love you tapi yang akan lafazkan akad nikah nanti :’) tapi orang tue masih lagi misteri.  siapa la lelaki masa depan tue ye.  
NIKAHLAH anda demi Tuhan dan Rasul-Nya, bukan menikah krn perasaan dan menuruti kebiasaan..JODOH tak perlu dirisaukan, tiba masanya ia akan datang menjemput, namun anda perlu membuka lorong-lorongnya agar jemputan itu mudah sampai dan tidak terhalang .

 

 
Ya Allah... Seandainya telah engkau catatkan... Dia milikku tercipta buatku... Satukanlah hatinya dengan hatiku... Titipkanlah kebahagian antara kami.... agar kemesraan itu abadi... Dan ya Allah... ya tuhanku yang maha mengasihi... Seiringkanlah kami melayari hidup ini... Ketepian yang sejahtera dan abadi...
Tetapi ya Allah... Seandainya telah engkau takdirkan... dia bukan miliku... Bawalah ia jauh dari pandanganku... Luputkanlah ia dari ingatanku... Dan peliharalah aku dari kekecewaan.... =')



3 comments:

Raihana said...

Ya Allah,
Bila ini bukan masanya,
Bila ini belum saatnya,
Jarakkan kami.
Pisahkan kami.
Agar kami jauh dari dosa dan perkara sia-sia.
Agar kami tak mengundang murkaMU.
Agar kami dapat lebih menjaga hati.

cube bace kat sini..>>
http://lukisanhati-raihana.blogspot.com/

jangan sedey kalau ada jodoh tak kan kemana awak,=))
and biar lah apa orang nak kate nak fikir.jangan bg bende macam nie pengaruhi awak kay.=)

.x i a o w e i. said...

suke entry ni :)
nk share gamba if a girl is stupid enough to love u after you broke her heart tu yeee thanx :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ramah boley sgt sampai melampau
setiap jodoh kiter sudah di tetapkan since azali...don`t worry sis :)