Friday, March 16, 2012

biar mimpi sampai ke bintang

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl


Hihihi. Pernah tengok tak citer nie? Best sangat kot. Citer yg sweet giler, tapi takdela fairy tale sangat.
pernah tayang kat astro dulu. Now aku tengok balik kat lappy.
lakonan mantap Randy Pangalila dan Elfira Loy. Hero yg kacak dan heroin yang cukup cute ,manis gitu ;D 





Nie sinopsis .
Alyah adalah seorang gadis remaja biasa yang baru menerima keputusan SPMnya. Dia bermimpi untuk menyambung pelajarannya ke pengajian tinggi, tetapi oleh sebab pemikiran ibunya, Peah, yang masih kekampungan yang mengutamakan anak lelaki, Alyah terpaksa mengikut kehendak ibunya untuk menolong di gerai ayam mereka di pasar.
Andy Rasputra adalah seorang anak jutawan dari Bandung yang menetap di Malaysia. Dia rimas dengan kehidupannya di Malaysia kerana dia merasakan semua orang yang ingin berkawan dengannya adalah disebabkan kekayaannya.
Pada suatu hari Andy mengambil keputusan untuk berpura-pura menjadi miskin dengan pertolongan bekas pembantu rumahnya, Mak Yam. Sementara itu, Kinah, kawan baik Alyah menyuruh Alyah berpura-pura menjadi kaya agar dia tersangkut dengan teman yang kaya supaya impianya tercapai. Alyah dan Andy bertemu melalui laman facebook dan mula jatuh cinta. Andy akhirnya memberitahu hal sebenar tentang dirinya kepada Alyah, ketika Alyah ingin memberitahu keadaan sebenar, dia dihentikan oleh Kinah. Tetapi segala-galanya terbongkar apabila ibu Alyah menyangka yang dia akan menjadi GRO. Apabila Andy mendapat tahu keadaan yang sebenar, dia amat kecewa dan berlalu meninggalkan Alyah
Tapi tak seberapa lepas tue Andy mulai sedar yang dia sayangkan Alyah dan bukan niat sebenar Alyah nak menipu Andy. Pujuk punya pujuk,dengan cara yg sweet, (confess kt pasar tue sweet ea? Tempat tak penting,cara tueeee .hehe) akhirnya HAPPY ENDING !

Aku tengok citer nie rasa macam ,uhhhhh, *terbang melayang-layang. Jalan citer dia tak heavy,takde konflik apa sangat pun ,tapi dekat sangat dngan real life semua orang. I mean kenal kat fecebook then mee ut,blind date kat mall,lepak-lepak, makan, sembang, falling in love to each other ;D
Aku suka semua part dengan background lagu kat every scene yg sweet.
share ice cream, tengok wayang skali,jalan-jalan tengok lampu malam-malam, and…………
*kaching ! yg bawah nie memang semua orang cakap sweet. Andy jalan ngn Alyah round mall ,suddenly, pap ! dia paut capai tangan Alyah. . atototo 



klik sini untuk download citer ->> BIAR MIMPI SAMPAI KE BINTANG  <<



*untung la jadi Alyah dalam citer nie. Cun. Kalau tak memang Andy dah lama tinggal dia ,biasa la lelaki. Paham sangat dah.
baju petak-petak tue ! nak pakai gi penang nanti.next week :)) 

2 comments:

Raden said...

ha'a..sbb die cantek. cube kalo huduh, pndang pon xsudi weeyy

alif haris said...

serius sweet cite ni .. dah tgk hehe