Saturday, March 3, 2012

jangan menyerah

Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl


 
tak ada manusia
yang terlahir sempurna
jangan kau sesali
segala yang telah terjadi

kita pasti pernah
dapatkan cobaan yang berat
…….
seakan hidup ini
tak ada artinya lagi…..
syukuri apa yang ada
hidup adalah 
anugerah
tetap jalani hidup ini
melakukan yang terbaik
Tuhan pasti kan menunjukkan
kebesaran dan kuasanya
bagi hambanya yang 
sabar
dan 
tak kenal putus asa


lirik lagu nie…D'masiv-jangan menyerah
 nie bukannya lirik lagu cinta,nak tangkap leleh,jiwang segala lah.
Tapi nie lirik yang seakan-akan nak bagi semangat supaya
kita tak mudah putus asa dengan hidup nie.
Percaya akan setiap apa yang berlaku pasti ada hikmahnya
Aku suka sangat-sangat kot lagu nie
Penulis lirik dia pun cakap yang diinspirasikan dari kisah hidup sebenar


Lagu yang bersifat umum.
setiap kali aku down ingat kat lirik nie terubat la sikit. Time fail dalam exam,time tak dapat apa yang aku nak. Pasang lagu nie kuat-kuat dengar. One of my ways. Banyak gi cara lain utk pulihkan
Semangat aku actually =)

Korang yang tengok sinetron amanah dalam cinta mesti tau kan.
aku takda la layan sangat citer indon tapi setiap ost citer indon nie selalunya meletup
lagu nie OST utk cerita tue la.
Yang aku agak respect tue,cerita tue pn tak merapu macam sinetron indon yang lain.
Banyak pengajaran boleh ambil. bukan pasal tukar anak ,cinta dua darjat bagai. =3




* I am STRONG,
I am FEARLESS, and I cannot be BROKEN.

6 comments:

ILA HonEyBuNNy said...

lirik dia mmg bermkna...sangat2 bermkna kan..

sabar itu indah..;)

ria said...

sabar itu separuh drpd iman..

cik sakura said...

semakin kita diuji semakin kita akan kuat..insyaallah jika tiada perkataan putus asa dalam diri..

H Y D E said...

zati kuat. abang tahu, zati kuat!

ezzgraphy said...

Hahaha memg terbaek la... !!!

ezzgraphy said...

Hahaha memg terbaek la... !!!