Saturday, February 19, 2011

tolong advice zaty mana u yg bgossss n kos ape yg bgosss ~

epy weekendss~
wollllaaa!!



 
nie dpt g award cozz jd follower ke 100
siap ada present g.kui3
tenxxxxx to miz lynlaloy



okeyh.. back to the topic!!
korg tlg zati yekkk

act kan..
upu fasa 2 dh buley isi..
tp x isi2 g coz xtaw nk plih u mana n cos ape
seyezzzly need ur advice

egt nk isi pas dpt result
tp before tue nk dgr pandangan uolzzzz
bwu nk wat pertimbangan laenn
emm im ex student sek men sains tuanku syed putra
dlu amek sains teknikal tp xmaw smbung blajadlm bidang tue dh!!huhu
ingat nk amek cos2 yg ley wat  kn zaty
pas tamat blaja kuar jd secretary ke,personal assistant ke

so coss ape yg sesuai???
u mana yg patut zaty g ekk???
sumbody please help me!!!

30 comments:

khaifaiz said...

btw ikut pengalaman bidang tak menjanjikan kerja dalam bidang tu.. ada org sains yg jd secretary.. memang bernasib baik la dpt keje dlm bidang yg kite belajar.. Yg penting dptkn tmpt dlm IPTA, tiket jawatan semua tu..

mr.F said...

saye dulu ex mrsm...science based la kn...result alhamdulillah, 9a 1b...tapi, hati rase malas nk blaja science lagi dah...sebab jiwa ni minat art and something yg beautiful...so, fikir punya fikir, last2 amek Landscape Architecture...atas minat dan usaha, dpt best student Fakulti dan ANC time graduation Diploma...so now tgah smbg degree...


So, pokok pangkalnye, kita kene kenal diri kite sendiri dan niat kerana Allah supaye ape yg kita dpt tu diberkati dan segala urusan dipermudahkan....


kalau still confius, boleh buat solat istikharah, mintak petunjuk, Insya Allah, Allah itu Maha mengetahui....


All the best ya!

zaty luvlianncezzz said...

@ khaifaiz: owhhh..mknanya x kesah sgt la bidang apa pn ea?

tenx sharing :)

zaty luvlianncezzz said...

@ mr F:tenxxx mr F..very nice kumen u gave..:)

KUREKURE COMEL said...

ala zaty...mcm mina ni amk it programming...skrg keje pun it jgk...tp tak sama mcm kite blajor la..


mina sokong khaifaiz...hehehe

Amira Naddia said...

erm...sume ipta ade course2 camtu. amek la bidang masscom..cabang die besar..
tp tak tahula. sbb tak amek course nie.
kalau nk jd Pa tuh sume bidang buley kot. tp takyah la amek medic semate2 nk jd Pa.

gudluck!

zaty luvlianncezzz said...

@ kure2 cumei: tenxxxx keyh..:)

zaty luvlianncezzz said...

@ amira naddia: masscomm cm beshhh jugak..k..tqvm :)

Fiqas said...

Belajar bidang apa pun tak kisah, janji boleh masuk dlm kepala, result gempak.. nk kerja tak sememtinya ikut apa yang kita dah belajar.. belum tentu lagi tu.. yng penting skrg belajar dulu.. oret, good luck ye..

eRza farEeha said...

ikut mnat zaty je ye..zaty rse leh bwk amik la..hehehe

mR.sYaH said...

kenapa tak nak sambung?? teknikal best.. tp kalau zaty nak jadi setiausaha zaty boleh ambik course office management..

aisya suhaimi said...

hye zaty :)

herm, rasanya you can do something like administration or myb human resourse or masscom. kalau amek admin rasa lagi sesuai kot kalau nak kerja as secretary and all. well, good luck k?tapi apa-apa pun, yang penting certificate n good result k :)

akri zary said...

pilih u tgk result...pas 2 tgk kos pe yang ada kat sana....kalo minat baru pilih...kalo nak u gempak2 result pun mesti kene gempak gak kan..haha...lagipun xkesah kos pape...U mmg bes...

nelly said...

dah bukak ye ?
nelly on9 24 jam .tapi , rasa malas nak isi .haha

nelly said...

bagi Nelly lah kan , Nelly mahu masuk form 6 ..
so , sempat lagi fikir nak masuk mana . . hehe

NICK IRFAN said...

huh! susah jgk tp kena ikut kata hati la klu nk pilih dan minat

aEn said...

as salam...=)..nice to have others opinion! tapi kan da most important thing is minat u..i've been going through all this..just few years..siyes confius nak pilih bidang ape, tapi time kecik lagi i wanna become a doctor, deadly,siyesly..then now i get the chance!
office management uitm maybe good for u sebab nak jadik secretary an..just an opinion..tapi yang penting jangan amek course yang mengarut2 sangat, sebab takot nanti tak tahu skop kerja ape, bile grade, dop kat umah je..hmm..ok! chaiyok!

Amanie Ashraff said...

nak jadi secretary ye. zaty bole amik office management mase dip. course neh mcm broad sbb sume ofis kite bole masuk. then mase deg ade la choice2 laen yg bole zaty continue :)

IzwanNie said...

jz follow ur heart dear...

Taufiq Tiramisu said...

waa..
zaty mnat jadi secretary eyh?
ni mesti fikir nak update blog masa kerja ni..
hehehehee

matdin said...

tryla tanya cikgu kaunseling hehe.. diorang boleh tolong kot hehe..

Miecyber said...

Pilih bidang yang di minati....

Sebab Miecyber's Blog lambat loading sebelum ini...

Cikgu Den said...

sukar nak bagi pandangan sebab ramai antara keluaran u yang tak dapat cari kerja, akhirnya memilih kerjaya guru sebagai pekerjaan mereka.terpulang pada diri untuk membuat keputusan.

KFC Orang Cacat

Lelaki Ini said...

wah
best2!
tahniah2!

░♥si lampu neon♥░ said...

meh laa join jadi cikgu =) hehehehe




Jeng3x…
# Lelaki Susah Cakap Sorry ?#
# Norman Hakim Bergambar Dengan … !! #
# Sekinchan Ikan Bakar, Debomb ! #
# Tips Jadi Parents Yang Baik#
# Restoran Ayam Penyet, Bandar Sri Permaisuri#

rizwan's sweetheart said...

kena dengar apa kata ati. tak kisahla cos apa, yg penting kena ada passion!

zaty luvlianncezzz said...

thanks sume :)

izaLis™ said...

my advice..mudah..belajar benda yg u minat.. sebab belajar yang u x minat, nnt akan buat u x happy. tu sy cakap bdasarkan pengalaman..hmm..
nyway, good luck buat u, cik zaty.. =)

Nor Moscow said...

advice akak..ambiklah apa2 course yg kita boleh bawak..kalau tak bleh bawak..pastu kena extand..rugi lak kan?

Khamiza-Khalisha said...

kalau zaty rasa more to managmnt, and what it for ur future, amek la mangment lagi pun management ada macam2 gak kann..