Wednesday, February 2, 2011

taman asuhan untuk si SUAMI ??


[s] [e] [n] [y] [u] [m]

‘senyum..xperlu kata apa2..senyum!’
Ecece..nyanyi lak aq ea..nie paling beshhh skali.nyanyi kt cni mna da owg nk dgr! Hehe.Before aq msuk ke entry aq yg wat kn aq bukan takat senyum tp dah tersengih2 mcm kerang ‘wangi’ nie,nk korg pn switch kpd mood santai.X maw muke monyokkk,ketattt semacam yek.
Sapa suke alice in wonderland? Disneyland?Neverland?  Hehe..ntah apapa pnya soklan derr.Act,sume tue kalo utk budak2 okeh la kn.Tp kalo bapak budak mcmna plak ??


Read dizz

 
Usually kita dengar sal taman asuhan utk budak2 je kan tp jgn x tahu,taman asuhan utk para suami pn ada yek! Utk pengetahuan uollllz,sebuah bar kat Hamburg di Jerman telah dijadikan taman asuhan sedemikian.Ishhhh..ishh.
Dgn hanya membayar E$11.80,wanita2 itu boleh meninggalkan suami mereka di Noxbar utk membenarkan mereka membeli-belah secara aman tanpa rungutan si suami,mengeluh dan membebel.(Huh,mcm tue pn bley??) Sementara itu si suami pulak dpt bersantai n melepak bersama suami2 laen yg senaseb..

Setiap lelaki yg dihantar di bar tersebut diberikan lencana dan makanan,dua gelas bir dan memnonton televisyen.Dua org jururawat terlatih ditugaskan menjaga  si suami berkenaan.(ehem2!!)
Pada minggu pertama pembukanannya padaOktober 2003,Maennergarten telah mendapat sambutan hangat pabila 27 owg wanita telah meninggalkan pasangan mereka di Noxbar pada ari Sabtu.Lelaki2 itu diambil semula pada pukul 6 ptg utk mengangkat barang2 yg dibeli mereka!

Berdasarkan sambutan hangat yg diberikan oleh warga Hamburg,’Maennergarten’ dirancang utk mengembangkan lg operasinya ke seluruh dunia utk menangani masalh suami-isteri yg susah utk membeli-belah bersama.


Ngaaaaa...terkejut aq!! Korg??? Ntah apapa la..tp suma nie biasa la kt dunia Barat.Dowg kan terlampau-melampau open minded n social n suke try bnda pelik2?? Setuju x..kn? hehe..x patut la kn taman asuhan ni dibuka tuk para suami lak tue! Glerrr,sepatutnya wanita yg dipimpin lelaki,nie nmpaknya dunia bnr2 sudah maw terbalek.huhuhu.Aq ingatkan kalo ada suami lg la beshhh nk bkepit dlm shopping complex,shopping gna duet hubby,ehhhh.hehe. Tp ada jugak wanita yg pk sebaleknya ea. Maybe yg truly shopaholic kowt..Tp kalo la dikembangkan di Malaysia,ape,Maennergarten,agak2 ape jadik haaa?? Seyezzly nk dgr pendapat korg.hohohohho


18 comments:

angkasa said...

zati!amboi xsabaq nk kawen ka ni.haha

zaty luvlianncezzz said...

@ angkasa: hehehe..x la..saja je...

mcm pelik je kisah nie

tie nk kongsi :)

░♥si lampu neon♥░ said...

uuu tolong jaga somi ii lehh? uuuuu

zaty luvlianncezzz said...

@ neon:ahaahaha
servis terbaekkkk pnya

miss_neeya said...

hahaha..lara la ati nak bagi org jage..laki skrg mane bley caye..xley2

zaty luvlianncezzz said...

@ neeya:tah..btol gk kn..laki skrg xley dpercayai ..huhu

Aimi Razman said...

haha , mcmtu plak. apa guna jadi lelaki tp tk pandai jaga diri

d_LA said...

hahaha..ada pulak gitu kan..x sesuai betol..klalar la, xleh byg lak cane..bek kite drive sndiri pegi shopping..hehe

nelly said...

untuk suami ?tak rela nelly .hahaha

NICK IRFAN said...

huh! ada jgk utk para suami? hahaha adoi

Amanie Ashraff said...

uish omputih neh pelik2 jek. nurse yg jage ek ? kalu kt msia kalau ade wife yg buat cmtu mmg brani mati btol la

k.n.e.z said...
This comment has been removed by the author.
Farhan Zulhusmi said...

isy2...mcm tu pon ade???xptot2....
nak besar kan cawangan ke serata dunia lgi???
kang ken baling ngn penyapu nie wt lah...hehehe

TiKa LEh said...

hahah..pelik2 je org barat ni..mengarut..

x3,dayana said...

wahh, ni mesti keje nk shopping non-stop tnpa dgr suami die membebel an,
yang laki die ik0t je pegi kat taman asuhan tu npe plak, bek la d0k umah ke ape ke, haha, ape je menarik..

epaa chenta said...

haha. best kot shoping ngan suami. dia jd kredit kad kite (:

eh tak nak ah kredit.
debit kad. sebab tak perlu byr balik dh kan ? hahaha

ANATI SOKI said...

ada taman asuhan unutk si husband? oh... DANGER2.. red ALERT.. wakakakkaka

CIK TOM said...

dahsyat dan pelik...huhu