Monday, January 31, 2011

semua kerana Mu...THANK YOU ALLAH


Knock..knock!!

Haloooo2,ada owg x?



Uikz! Iye cominggggggggg!
Sila2 bertandang ke ‘ruang tamu’ blog aq nie.Japg aq hidang skyjuice ea kt korang,terbaekkkk! Hahaha.Okeh2..ari nie nk ckp sal 1 nilai murni yg kita kdg2 tlupa.Biase lah,Melayu mudah lupa kn?? Orite,byk bnda berputar,berbelit2 berlaku dlm idup kta seharian.Ada yg beshhh,ada yg x beshhh,itu adalah normal! Kalo korg beshhhh je all da tyme tue bwu x normal !! Ada benda yg kta merungut hinggakan tumbuh sesungut pn still happen gk.Tp mybe kta x sedar yg bnda yg kita konon rimas lh,nyampah lah merupakn sumthg yg kita act lupa utk appreciate......x phm???? Keyh,bukak mata n minda korg luas2 n enjoy ur readingz  below:

Bersyukurlah


Bersyukurlah kepada Tuhan kalo setiap malam jika anda sebagai isteri asyk terganggu je tdo dgn dengkuran para suami kerana...........
Itu bermakna dya tido di sebelah anda,bkn jiran anda,bkn secretarynya,bkn owg laennnnn!


Bersyukurlah pada Tuhan bila anak2 gadis,akak,adeq,abg korg membuat keja rumah n menolong anda even mulutnya x henti merungut kerana............
Itu bermakna mereka yg rapat dgn anda sedang berada di rumah bersama anda bukan melepak xtentu pasal dan bkn sedang dilarikan ke lombok!!


Bersyukurlah apabila melihat bayang2 still ada mengekori langkah kita kerana..........
Itu bermakna kita masih mempunyai matahari yg masih menerangi alam ini

Bersyukurlah apabila penat melipat pakaian2 yg berguni2 byknya kerana.......................
Itu bermakna anda masih hidup dalam keadaan yg selesa bukan idop dalam kedaifan!


Bersyukurlah pada Tuhan apabila setiap hari terpaksa menyapu sampah,mengemas umah n membunag habuk2 kerana.................
Itu bermakna anda masih mempunyai tempat tinggal dan bukannya seperti mereka yg ilang tempat berteduh kerana peperangan,kebakaran @ bencana alam!

Bersyukurlah pada Tuhan kerana setiap tahun anda terpaksa membayar CUKAI kerana........
Itu bermakna anda masih mempunyai pekerjaan!

Besyukurlah apabila anda terpaksa bersesak – sesak di jalan raya n terperangkap dalam lalulintas kerana.................
Itu bermakna anda masih mempunyai kenderaan utk memudahkan 1001 yg laen tugasan anda selain bdepan dgn hanya 1 masalah lalulintas!


Bersyukurlah apabila anda terpaksa mendengar bunyi2 hon yg membingitkan @ mendengar suara2 pekikan org di sekeliling anda kerana...............
Itu bermakna anda masih lg mempunyai pendengaran utk mendengar laungan azan dan takbir Hari Raya....

Bersyukurlah pada Tuhan jika setiap hari anda berasa sgt letih @ penat di ujg ari kerana bekerja kerana................
Itu bermakna anda masih lg mampu bekerja kuat demi mencari sesuap nasik n nafkah utk keluarga terchenta

Bersyukurlah apabila setiap hari anda akan ditegur dan dimarahi kedua ibu bapamu kerana............
Itu bermakna mereka masih ada,mengharapkan kamu menjadi insan yg berguna!


Dan jika hari ini...jika mimpi indahmu terbantut dek kerana bunyi deringan jam loceng.....bersyukurlah kerana...........
Itu bermakna anda masih BERNAFAS ,dan diberikan peluang oleh Allah S.W.T utk melafazkan syukur di atas rahmat dan nikmat yg dilimpahkan-Nya!

Ya..Alhamdulillah kerana kita sentiasa diuji kerana tue menunjukkan rasa kasih Allah S.W.T kpd kita.Tapi kdg kala napa ya walau ujian tue hanya sebesar hama kta dah mengeluh,frust x tntu psl.Pdhal di sebalek suma tue pst dh dijanjikan 1001 kebaikan yg laen.N pada saat n ketika ini jugak aq pn merasa sgttttttttttttttttttt bersyukur.Napa ea?
Kerana:




Terhasilnya 1 entry nie bermakna aq masih lg da jari-jemari yg berfungsi utk memberi 1 kesedaran utk dikongsi ngn owg laen
Nie jugak bermakna entry kali nie hanya akn wujud kerana aq masih lg di support oleh followers2 kesayangan ku n korg yg sudi baca entry nie!!!!!!!!!!!!



Seyezzzlyy,thankssss sgt2 sudi luang masa kt cni! Ey,i’d love to hear from u tooooo
Mmmmmuaahhhhhxsssss!
(^........0......^)

27 comments:

Raji berkata said...

huhu lepas ni ak xnk complain apa2 lagi
bersyukur2*

zaty luvlianncezzz said...

@ raji:yup..kte patut bersyukur

:)

Nor said...

semua yg zaty tulis tu betul belaka..syukur2...

zaty luvlianncezzz said...

@ nor: tenxxx dtg cni


mga2 kita sentiasa bersyukur n x asyik mengeluh jee

epaa chenta said...

sgt bersyukur (:


dah kuar jwpn untuk soalan hari tu
http://epaachentalova.blogspot.com/2011/01/answer-pleaseeeee-haha.html

mR.sYaH said...

bersyukurlah kita.. jgn cepat mengeluh.. adeh.. aku pun slalu gak camtu..

KizZ said...

Wah...betul betul betul..Kiz stuju juga..kita mesti lah sentiasa bersyukur dengan apa yang ada..

Jom sini,
Tong-tong duit,pelik ke?PArt ii

ANATI SOKI said...

:)
smua perlu bersyukur..
begitu pemurahnya Allah itu..kita niat bersyukur pun kita dah dapat pahala. sgt mudah untuk kita dapat pahala. bersyukur untuk kita sedarkan diri kita. yang dunia ini hanya sementara. :)

nelly said...

kita mmang patut bersyukur

=)

NICK IRFAN said...

btol3... ape2pun kena bersyukur lps ni kena berhanti merungut la...

Azie Azra said...

betul tu zaty.kite kena bersyukur.setiap perkata sama ada baik/buruk ade hikmahnye :)

matdin said...

bnyk ujian tu.. time study pun ada ujian gak hehehe...

zaty luvlianncezzz said...

@ epaa cinta:japg i terjah k!!

zaty luvlianncezzz said...

@ mr syah: xpe...sume owg mcm tue kite kdg2 terlupa :)

zaty luvlianncezzz said...

@ kizz:allooo

pendatang bwu d ruang kumen zati..

tenx

zaty luvlianncezzz said...

@ ant: aiii komentar tetap!! hi3

zaty luvlianncezzz said...

nelly,nick,azie:

YUP!! ALHAMDULILLAH

:)

zaty luvlianncezzz said...

@ MATDIN:ujian...emmm..btol3

:)

FeeL da MorE said...

like this =) syukur2 !

zaty luvlianncezzz said...

@ feel da more:hehe

tenx yup!!

sri juju said...

fuyoo , nice entry haa ? :))

zaty luvlianncezzz said...

@ sri juju:hehehe <3

Taufiq Tiramisu said...

very nice entry..hehe
like like!!
kita mmg patut bersyukur..

zaty, cane nak sign in kat top 10 members kat sidebar u tu?
hehe

zaty luvlianncezzz said...

@ taufiq: huhuhuh

xtaw gk...pnin tol..byk g owg len yg x naekk kt ctu taw

matdin said...

nak try naik kat kat top member jap hehe..

jemput sini yer

blog Matdin

Un Phat Lee said...

nak solat hajat jap

suka_haha said...

yeah!!! dah berjaya hehehe...