Saturday, January 15, 2011

kesah ulama n pramugari!!



                                           Pssstt...pssssttt..
                       
                            A’ah! Kamooooo ler!
                        
                             Hype uolllllzzz!!

Haaa,meh singgah mnum2 neslo dlu,lepak2 dlu.Relax keh,spend 2,3 minet kt cni x jd hal kowt .Heeeeeek,(sengih teruja) tenxxx korg! yg sudi follow n kumen2 ngn aq before2 nie smpai la skrg.Entry lepas mcm2 lah komen ea,perempuan mlyu terakhir lah.hehe.Blog aq nie msh ‘baby’ lg la katakan coz bwu sebulan lbey.Tp byk la pulak mummy angkat,daddy angkat dy yg follow n support ‘baby’ aq nie!(mood makin teruja).
Okeh2..enough Zee!!



Ari nie aq nk selitkan 1 kesah ke,jenaka ke,aq pn x sure lah.Tp nie utk renungan kta bsama ye uolllzz.Act,nk pelbagaikan entry.Xmaw se-pattern je...So kali nie berbaur teladan kowt.Xde kena-mengena ngn sesapa keh >.<


               
Sorang ulama sedang berada di dlm sebuah flight utk ke sebuah negeri.Apabila smpai je tyme solat,dy pn ke tandas utk berwuduk.oleh kerana tanndas di dalam flight tue terlalu kecil,maka beliau pn terpaksa membuka pintu tandas tersebut utk berwuduk.
Tatkala beliau mengangkat salah satu kakinya ke singki,sorg pramugari telah ternampak perbuatan beliau lalu menegurnya.


Terjadilah satu perbualan secara tidak langsung:


Pramugari: (Dgn nada sora agk keras)Tuan x boley masukkan kaki dalam singki tue,sebab
tue akan mengotorkan singki.Ini tempat basuh muka bukan basuh kaki! Heeee.
Ulama      : (Dgn sora lembut n penuh rendah diri) Berapa kali saudari cuci muka dlm
  sehari?
Pramugari:(Dgn lagak angkuh) Huh! 2 atau 3 kali sehari!



                                                ||
                                               
                                                ||
                                               
                                                ||

                                                ||

                                                ||
                                   
                                                ||


Ulama            :( Dgn sifat bersahaja) Saya mencuci kaki lima kali 
dalam sehari,bererti kaki saya lebey bersih dari muka saudari!


Kuang..kuang...kuang..pengajaran pd ari nie ialah,kita nie kat mna2 pn x pyh la nk tunjuk pandai dgn nk mempebetulkan bnda yg salah kononnya pd mata kasar,tp isi dalam nya,di sebalik suma tue,kta pn xtaw apapa.Sama gak bila kita nk menilai dr owg laen,kna igt,spa la kita utk judge,utk mjatuhkan hukum kt seseorang.Aq perasan skang dlm dunia bloggerzz nie byk yg dok point kesalahan owg len.Sesedap rse kuah kicap je kata kt owg mcm2,pkai tudung juz nk bfesyen la,upload pic nk tayang diri la,n mcm2 lg.Ewah2,nawaitu setiap owg kita taw ke???
Sekadar peringatan utk dr sendiri jgk n utk dikongsi bsama.Ingat lah..


“Kamu(manusia) tidak mengetahui apa-apa,melainkan Allah S.W.T kerana hanya Dia Maha Mengetahui.”


Ri nie x leh notti2 cam selalu.Hehe..Jadi, (sambil senyum sopan) Apa komen anda?
Love to hear from ur side >.<

36 comments:

aleen aiden said...

hahah.agak2 sentap x bliau?hadess..

♥ S u E N a N a ♥ said...

best gak ni . boleh d jdikan tauladan . :)

Nasuha Salleh said...

sgt2 sokong
bgus entry neee!!!! =D



p/s : Persahabatan Itu Pemanis Hidup

zaty luvlianncezzz said...

@ aleen:padan muke kn..ish3

zaty luvlianncezzz said...

@ suenana: sgt bley djadikan iktibar

>.<

zaty luvlianncezzz said...

@ nsuha: tenx 4 sipporting!! lap u!

ain hazirah said...

nice story :)

Woofer Storm said...

Pdn muka pramugari tu..hahaaaa
ada hati nak beat ngan ulama,kan dah kena..kuang3

zaty luvlianncezzz said...

@ ain:tenx ain!!!

zaty luvlianncezzz said...

@ woofer: tah!! amek! kena paku kaw2 kan hehe

nelly said...

nice . . mek pengajaran + tambh ilmu

=)

zaty luvlianncezzz said...

@ nelly: erm..tauladan utk kita kn

epy to share wif all of u

ria said...

hehehehe. . ria pena baca cerita nie. . :)

ria said...

hehehehe. . ria pena baca cerita nie. . :)

zaty luvlianncezzz said...

@ ria:aip my dear ria!!

zaty amek kt mne tah.hahaha

sukahaha said...

kalau matdin yang jadi pramugari dan terkena ayat macam tu memang terdiam jelah. nasib baik matdin ni laki ekekekk...

jemput sini yer
blog Matdin

nelly said...

maceh .
share2 lagi
=)

zaty luvlianncezzz said...

@ matdin:hehe..btol la ape owg ckp.So frennnly la kamoo yer.Bwu je follow td

zaty luvlianncezzz said...

@ nelly:okeh! xda hal pnya taw.nelly pn frennly~

sukahaha said...

eh!! biasa2 jer hehe..

zaty luvlianncezzz said...

@matdin: hehe..nope! btw nice to meet u >.<

sukahaha said...

nice to meet u too kekeke...

mie said...

bagus pertanyaan ulama ytu..
ehehee

dilanamasaya said...

padan muka dia , hahaah :D

NICK IRFAN said...

hahah padan muka pramugari tu dia kena balik? hehe

zaty luvlianncezzz said...

@ mie:soklan terbaekkkk pnya hehe

zaty luvlianncezzz said...

@ dila: :P

zaty luvlianncezzz said...

@ nick: setuju..megah sgt ko ea..amek!

fLy_AwAy said...

haha.padan muke kau wahai si pramugari.kt tmpat kite ni pramugari kerek2 giler kot. huhu

zaty luvlianncezzz said...

@ fly: ea? xtaw ah.jrg nek flight.tyme kecik dulu ade la
huhu

Aimi Razman said...

haha, padan muka ko pramugari. tegur tk agak2 kan da tkena

zaty luvlianncezzz said...

@aimi: suma pakat hentam pramugari
>,<

Anonymous said...

padan muka pramugari tu...hahahah

Anonymous said...

hahahaah...pdn mka pramugari tu...

Anonymous said...

pdn mka dia...hihi..

Syafrina Utopia said...

adei mesti sentap gile..