Tuesday, January 4, 2011

sifat-sifat lelaki yg wat awek cair~


::Alllowaaa::

(0.o)

Uhuk2..batuk sket.. x sehat lorh. But!! Tue bukannya alasan utk x mengupdate blog ye kamoooooo sumer~
Ahaa,entry kali nie aq dapat ilham lps aq ushaa2 blek mjlh aq yg usang2 terperap dlm blik tue.Btol ke x sal entry nie letak jauh2 dlu.Syuhhhh2.... yg penting,


>for gurlz check dizz out tol ke x nih
>for boys ,take note keh!



...Sifat-sifat lelaki yg bikin awek cairrrrrr...



*lelaki kelakar
Menurut dalam mjlh yg aq bca tuhh,lelaki yg mcm nie jarang bercakap terlalu seriusss n ketawa yg bukan dibuat-buat. Phm x?
Means dat boys yg mcm nie dy ada sense of humour n pandai tackle situation.slalunya mmg jenis yg epy-go-lucky lah..Kiranya kalo his gurl tgh bduka lara tue dy bley cheer her up blek n bgkitkan suasana ceria dlm keadaan apa pn! Waaaa, i loooiiike!



*lelaki romantikzzz
Ahaa,lelaki yg da ciri2 nie mmg lah tersangat bulehh menarik nafas lega cozz korg jenis yg mostly mnjadi idaman setiap gadisss. I said mostly not all of them ok! Sb ada gk gurlz yg konon kental lh apa lh yg x ska boys mcmnie.. bg bunga,coklat,candle light dinner  tue biase lah kn..Lg beshhh kalo yg bwk gf dy 4 a private vocation,dinner bdua ja smbil  si boy tue nyanyikan 1 luv song.owhh,syahdunyeee~Tp awas!! Lelaki yg mcmnie pandai bermain kata2 n mgkin menjadi rebutan.So gurlzz,beware! !







*lelaki yg prihatin n sgt2 mengambil berat
Lelaki yg mcmnie  dy mst ada d cc gf dy not  tyme2 epy jer  tp tyme ada problem pn dy sentiasa ada.Lelaki yg mcmnie x idup dlm dunia  dy je tp alert ngn keadaan sekeliling.Mksdnya even dy obses ngn sesuatu bnda tue,cam bola ke,mancing ke,tp dy stl x abaikan gf dy.X abaikan tue bkn lah bermaksud ketepikan tross minat tue tp tgk jgak r.kalo dh awek  ko xcident,msuk hospital xkan ko nk biarrr dy mcm tu je kannn.Agak2 r.. emm.Prihatin nie mmbawa maksud yg luas.Bukan sj gadis ja yg akn suka sifat nie bahkan family gadis tue jgk! Mcm nie bwu la bley diharap wat menantu btol x?? Sapa setuju geleng kepala!
Haha!





*lelaki yg kemas
Ermmm nie pn ada gk dlm mjlh tue.Bley  dikatakan lelaki mcmnie akan menjaga penampilan diri dgn gred A++++!  Jap! Kemas x bmaksud encem or jambu or apapa g lh. Alaaaa,kalo arp muka jeeee elok pakaian serabai,selekeh,kebersihan x jaga,igt awek2 kt tpi jalan tue nk pandang ko?? Gurlz len aq x taw la..but  me? Jgn arapppp ler.Jeling pn xmaw,Huhhh.Dpt lelaki yg kemas nie x semak sgt otak nt bla si istri nie nk idup skali. At least umah tue xdak la mcm tongkang pecah sgt knnn bla tggl  kt istri nk kemas.G pun kalo muke tue dah ncemmm,diri lak kemasss,mmg package ler! Maw  x cair mcmnie~

kaka..xde la mnat sgt..but ok kot



*lelaki protective
Uhhhh..ape tue?? Kna jd ala2 bouncer ke? Hahaha.xdela.Jgn ingat lelaki yg kte tgk badan tough je yg bley diharap..tgk2 bla jd apapa dy angkat kaki dulu.Angkat kaki bg sepakan sudut ke ape ke xpe g,nih angkat kaKI lari! Cehhh,yg jnis nie gurlzz ko pn angkat tgn(sbb gurl x seganas lelaki) n....BUBYE!!
Ada gk yg kita tgk ehh cam nerdy je,tp alih2 bla gurl kesayangan dy kna kco ke ape ke,dy cba pertahankan gurl tue bsungguh-sungguh walo dy taw ,mmg akn tggl nyawa-nyawa ikan lerr jwbnyer. Kalo gurl tue x terpikat 100% pn,tpu lah kalo dy x tersentuh ati ngn tindakan si boy td.  Ahakzz   >.<


badan je ok x guna jugak

hati tue penting


*lelaki yg sweeeeeeeeettt
Erm,ada beza antara lelaki yg sweet n romantik.
>lelaki romantik bley jd sorg yg serius tp hanya menunjukkan keromantikaan nya bla bsama yg tersayang sj tp lelaki yg sweet ini sentiasa bersikap sweet dgn rata-rata org..
Mmg kalo kta tgk kebanyakan boys yg jnis sweet nie mudah rapat ngn gurlz sb dy taw cmna nk lyn gurl nie.Dy bley jd sowg yg klakar,nice,protective,n sorg yg sgt concern.Tp!!! not only 4 gurl yg dy syg but also  suma owg yg dikenalinya.Mak cik,pak cik,adik,kakak,abg,mamber2.. mmg nice lah! Tue akan menarik minat gurl2 yg rapat ngn dy n mybe ada yg salah faham dgn perlakuan lelaki jnis nie.Secara amnya  mmg sifat nie bley wat gurl tertarik tp bla dh jd bf  ssh la plak nk mnjaga ye kalo ngn suma owg pn dy sweet! X salah tp foR  boys bg da difference k antara KEKASIH & KAWAN ye uolllllzzz!




Antara suma ciri-ciri nie ada 1 g yg bley wat gurl cair..Tp yg nie aq xska.Yg pstinya aq bkn jenis nie. Yezz,im mybe a liitle bit materialistic but Aq bkn perempuan jenis  pisau cukur ok! Nk sesuatu bnda usaha sndri lah n jgn bgantung pd sapa2 xpecially lelaki coz kbnyakannya akn meminta balasan di kemudian ari.Mungkin dh jd adat dunia,saling give n take.




*lelaki yg kaya
Ermm..aq sbnarnya x setuju tp to be fair aq kna letak gk bnda nie sbb nie ada lah hakikat dunia sekarang.Byk gurlz yg jual tubuh, atas kerelaan sendri sbb apa?? WANG!!! X heran lah kalo lelaki tu dh tua kerepot pn tp kalo duet bkepul2 still ada certain gurl yg akan pandang.Yg jnis pisau cukur nie lah,asal ada lelaki yg  berduet,ada pgkat,mmg cairrr,melebur-lebur lah golongan nie.Aq xtaw la  yg nie kategori mutualism or parasitism coz nk kata rugi,dua2 dpt hasil.Nk kata dua2 untung pn x bley sb si lelaki ilang duet,si perempuan ilang maruah! Hmmm....




Okeh..thankss ea korg yg sudi jengok entry yg x seberapa nie.Touching niehh,sob..sob..
sja nk share bnda nie kt cni.Kalo yg baekk tue bley la diteladani yee.Yg x bermoral tue mintakk dijauhkan la sgt2 kn. Yg pastinya bg aq rupa paras bukan ukuran.Suma yg elok2 tue dtg dr hati.Kalo hati tue baekk.bersih,puteh berkilat,maka elok  lah jd nya.Mmg automatically owg akan ska,x yah susah nk amek ati ke apa ke.Tp kalo nk harap dr luaran jerrrr....errkkk. blom tntu menjaminkan apapa keyh!Kalo rajin drop komen cozz nk dgr pendapat korg gk ~.^
Terima kaseh daun keladi,nanti sinngah lgi.. yer~




       ........end of diz entry.........

8 comments:

EmanCloud said...

lelaki yang jadi keeper malaysia? haha maksudnye lelaki yang berjaya dlm kerjyanye btul x? ehe

zaty luvlianncezzz said...

KFCM ea?? btl3..
haha..mcmna la ley lupa..lelaki yg berjaya pn gurlz ske jgk..
tenx..nice opinion :)

ahmad endo said...

satu pun aku tarak...hahaha

d_LA said...

kalo bleh nak sume ciri2 tuh..haha..giler tamak..yg pasti setiap lelaki ade kelebihan tersendiri..

zaty luvlianncezzz said...

ahmad endo: haha..but im sure u ada sifat2 len yg menarik yg x di list kan kt cni

d_la:sume gurl arap dapat leleki yg baek2 kn :)

EmanCloud said...

hehehe thx zaty. kite jage semua pihak betul x?

feezz said...

hoho..faham3..saya kena bnyak menuntut ilmu nih. haha..XD

zaty luvlianncezzz said...

@ feez:yup! encem sj x cukup taw >.<