Thursday, January 6, 2011

perigi cari timba..so wut???????


Yooouhoooo!

 )0.O(


Okeh sumer! Anda kini sedang memasuki zone santai+lepak2+relax2..So sila sengihhh semahunya dan tarik nafas dalam2..dan lepassssss. Hey! Bkn lepas angin ye uollllllzz..kuang3..but b4 aq start aq nk ucap tenx n elo kt kwn bwu aq eman..hye eman! nice to meet u..


Hurmmm,perigi dan timba.Selalunya kalo owg g perigi bwk timba kn.Tp kalo perigi yg cari timba cmna tuh?? Perigi bergerak ke?? Hahaha.
Topik besoooo nih.Kalo x gtaw pn asanya korg pn dh taw kn bnda pe,tp xpe meh aq kasi info lbey psl hal nih.Bnda nie bley la diertikan sbg golongan gegurlz yg wat first move dlu ke arah mncari pasangan idup.Kra gurlz yg start dlu lah nie.Dan kedengaran lah beberapa owg bersokseh-sokseh:


“Eeuuww,X malu ke gurl yg tekel boy?”

“Hey,biar lah! Zaman dh moden wut!”

“Helllooop!! Gurl jga maruah ok..”

“Apa derr,lelaki makin sket.Lmbat bertindak abezzz ah”



Okeh2.Tenang dlu,beb! Utk menghuraikan kekusutan yg melanda nih meh aq nk ceritain(korg tgk antu Kak Limah kn?) haha,ada 3 perspektif.Aq pn ilmu xde la tinggi menggunung tp aq byk mmbaca.Dr pembacaan tue lah aq meluahkan kt blog nih.Kra x de la merapu sgt coretan aq nih.Huhhhh~


>>Dari sudut akal,bnda nie mmg xde hal lah.Ada keganjilan ke sal bnda nih? Normal lah,kalo dh gurl tue suka,dy start kawan dlu ngn dat guy n mybe impian dy akn mnjadi.Tp yg jd masalah nya, bla ada perempuan yg terover kegedikannya dalam mentackle si jejaka sehingga nmpk obvious sgt yg bnda tue amat lah menjengkelkan bg kaum Adam n memalukan bg kaum Hawa.So gurlz,watch out keh! Jgn sampai malukan diri sndiri pulak.


>>Kalo adat lak nie x len x bukan sal persepsi masyarakat laa.Ye lah, masyarakat Melayu nie kan ape owg ckp,penuh adat ketimuran,baek budi pekerti,tinggi kesopanan(eh,mcm describe sal aq lak,hehe),so bnda nie bg masyarakat mcm negatif la.Reason dy coz x manis owg pandang.Tp,sumer tue dah berubah mengikut perubahan gaya hidup,suasana n ekonomi masyarakat.Kira dh biasa blek bnda nie...


>>Okeh dh smpai part yg paling penting,mustahak n utama skali!Jom rujuk sirah Rasulullah S.A.W.Yg nie dr skul rendah g aq blaja tp xtaw la kalo korg xtaw kn.Siti Khadijah R.A sendiri yg memulakan langkah utk mendekati junjungan mulia kita.Dato Dr Masyitah sndiri pernah gtaw bahawa perempuan mmg dibolehkan memikat lelaki asalkan segala mcm jenis cara yg digunakan tu x bertentangan ngn syariat Islam. Means dat no bomoh2,no goda2,no touch2 keh! So hopefully korg dh phm kowt.


Bg aq lah perigi cari timba ke,beras cari periuk ke,selipar cari kaki ke,setiap owg harus berusaha utk menemukan jodohnya.Wat la apa yg korg ska TAPI jgn smpai melebih-lebih yg bawak kemudaratan kt dr korg balek.Kalo apa yg kta wat tue ikhlas n x salah owg pn x akan sesedap rase je nk kata.Yg jnis mulut x berlesen tue aq xtaw la.Apa2 pn renung2 kan sndiri yek.
Skrg msa tuk aq dgr pendapat korg lak.Nk share pendapat sila lah ea >.<


                  ..............end of diz entry...................

13 comments:

EmanCloud said...

satu je eman leh cakap. huhu klu gurl minat seseorg. die kene kuat bagi clue. ehheh nampak cam x thegeh2 skit. bagi je clue bterusan. tanpe luahan kate.

zaty luvlianncezzz said...

aah kn..nmpk bsopan sket..hehehe
gurlz kna cover2 sket la kn

Aimi Razman said...

ok je wut :))

a k u y a n g k h i l a f said...

cm seronok je entry nie..blh r sy usha boy kt luar 2 ek..hihihih

zaty luvlianncezzz said...

aimi:hehehe..bnda normal kn??

akutgkhilaf:silalah ushaa2..find new hope

NICK IRFAN said...

sy ske lagi perigi cari timba sbb nk harapkan sy tekel pmpuan jgn harap la pmpuan tekel sy ok la.. sy ni pemalu... lalala

zaty luvlianncezzz said...

ewah2 nick..
tp x sume gurlz mcm tue..
so mcmana? hehe

aNnE said...

hehe..biase je kot kalo gurl yg move dlu..tp gurl tu mst la tau boy tu suke dy o x..bru blh bg clue..kang asik usha je,boy pn bored..hahaha

NICK IRFAN said...

mcm mana? tunggu je la klu xde jgk membujang la jwbnyer.. eh! anda di tag!!!!

d_LA said...

yuppp..kene ada usaha gak tp jgn over2 sudah kan..aja2..hehe

sekamar rindu said...

salam...

singgah folo blog awak..

**follower yg ke 1oo** nice number

Nieza Micha said...

huhu... setuju dgn eman...^_^
bg clue jek... jgn la nampak sgt terhegeh2... kalau terlebih hegeh2 sgt, nyampah lak nengok.. haha..

NICK IRFAN said...

halo! ha! pasal tag kan? awk cuma copy soalan sy bgi tu tp jgn copy jwpn sy plak? copy soalan jer letak kt entry awk lps tu awk jwb la soalan tu mengikut kretifi awk la.. itulah tag :)