Wednesday, January 26, 2011

wanita jugak 'berbisa'!!!


Buzz!!!


Hye korg.. cup!cup! Before apa2 pn lah,perasan x blog aq dh bertukar wajah?? Dh diberi nafas bwu gtuuuu.Bwu ubah semalam.Header nie ditaja oleh Intan Izzatul. Muchosss lovE dear! Ermm,entry kali nie tntg sesuatu yg berbisa..Hissss..hisss...(kasi feel sket part bisa tuhh)hehe.Emm..wanita pn da ‘bisa’nya jugak ke? Ke biasa-biasa aje,urm?



Perisik wanita paling bahaya

Sowg gadis Belanda ,Getrud Zelle mempunyai paras yg jelita.Dya digelar Mata Hari dan bekerja di sebuah Kelab Malam.Namun tiada siapa menduga dalam liuk-lentok  tubuhnya dgn jelingan matanya yg menggoda itu,Mata Hari sebenarnya sorg perisik!!
Dalam senyap Mata Hari menggunakan hubungan akrabnya dgn pelangan2 lelaki nya itu mendapatkan maklumat.Yg mendebarkan,Mata Hari menjadi dua perisik utk 2 buah negara sekali gus!!! Lg dahsyat apabila dya merupakan perisik utk 2 buah negara yg bermusuh iaitu;Britain n Jerman yg bermusuh dlm Perang Dunia Pertama!!
Kehebatan Mata Hari seterusnya diadaptasi dalam layar perak melalui filem berjudul Mata Hari(1931).Aktres terkenal Greta Garbo sbg pendukung wataknya.

Okeh....nk taw apa yg paling beshhhh????



Kisah sensasi ini tambah menarik kerana di luar filem pn Garbo sebenarnya sowg perisik!!!Melalui maklumat yg diberikannya lah ketua perisik Sweden,William Stephenson membina jalan2 rahsia
membolehkan juruterbang bersekutu yg ditembak jatuh di Eropah melarikan diri.


Hurm...owg slalu ckp yg wanita nie lemah la apa lah kn.Okeh mgkin btol apa yg owg kata tue kn.Tp tue x bermaksud golongan kaum Hawa ini buley dipandang rendah mcm tue je sb kalo skali seorang yg bernama wanita nie bertindak,uwwwww,hancusssssss,ley menggegar dunia,beb!

Nie gak x bermaksud aq nk menuduh kaum Adam nie kejam la,jahat la,nk tindas2 perempuan kn.Nope! no discrimination keh! Sama je.Cma nk gtaw lelaki sila lebey berhati-hati ngn perempuan ye.SB kalo lelaki cra dya nk tunjuk kuat,power la konon dgn memukul @ sebarang bntuk kekerasan lg lah.but kalo gurlz nie dowg gna cara halusssssss,mulusssssssss gtu.Sedar2 tgk lelaki tue dh ‘kiooooook’.heheehe
So for guys...



32 comments:

muslim said...

fuh..lama da aku xdgr pasal matahari...arn dapat gak membaca...info menarik

Nurana said...

yeayyy! betul tu

zaty luvlianncezzz said...

@ musz: oww..penah dgr ea?

bgus lah

zaty luvlianncezzz said...

@ nurana: gurlz power!!!

hehe

muslim said...

ni rentetan ke arah peristiwa perng dingin.hehehhe

zaty luvlianncezzz said...

@ musz: uhhh.. kt mane yg dingin tue

muslim said...

hhehe..di atas bumi kut

ria said...

matahari ? ? x pena dgr pun. .

zaty luvlianncezzz said...

@ ria: zati pun bca dlm mastika je

hi3

Mint said...

saya pun nak jd spy la :) aww.

zaty luvlianncezzz said...

@ mint: jum2 jadik spy

weeee

NICK IRFAN said...

wah! bahaya wanita tersebut... lps ni kalau nak berkawan dgn sapa2 ke selidik btol2.. hmm..

zaty luvlianncezzz said...

@ nick:yup... teliti btol2 dlu ea

arep_lockermonth said...

arep cuma nak cakap!blog nih! chanteeeeeeeeeeeeekk!

arep_lockermonth said...

arep cuma nak cakap!blog nih! chanteeeeeeeeeeeeekk!

Lelaki Ini said...

hah??
tak pernah dgr pun ..
wujud ek??
huhuh

TiKa LEh said...

wah, header cantik..

nelly said...

blog yang lawa ..
entry yang comel ..
hehe ..
ni ha yang nelly dapt tu : smileycodes.info

Amanie Ashraff said...

heee saje dtg nk kumen kt sini :p

zaty luvlianncezzz said...

@ arep:tenx!! cute la kumen u

zaty luvlianncezzz said...

@lelaki ini: aah..xkan zati nk wat cite kowt

wuuuwuu

zaty luvlianncezzz said...

@ tika: hi3...intan tg tolong wat

zaty luvlianncezzz said...

@ amanie::ohhh..bgosss..dtg la lg

NICK IRFAN said...

tp kwn sgn awk harap xde ape2 sbb xkn awk prisik jgk? hehe ops! gurau2...

zaty luvlianncezzz said...

@ nick:hehe..u make me kompiusss la nick

EmanCloud said...

gurl power eh.. huhu eh mane cekau pic2 katun ni? larat ke gurl tu bawak motor besar tu? hehe

zaty luvlianncezzz said...

@eman:.hehe...larat je

matdin said...

wuahh!! dah lain dah blog zatie ni hehe.. kolum pun dah bertambah hehe..

Nieza Micha said...

mule2 bace tak faham... bace komen baru faham... ngeh3...

lawa template baru... tp tulisan dalam entry ni kasi gelap sikit la... tak jelas.. huhu...^_^

sori lambat singgah balik... sblm ni ade lagu autoplay kan..? dah bukak blog zaty kat tmpat keje.. tutup balik... sbb nieza pasang speaker.. nanti dgr 1 tmpat keje... hehe... sori tau...^_^

NICK IRFAN said...

heheheh gurau2 aje... hmm... hehehhee

epaa chenta said...

cumell je blog dia (:

btw, thnx fer da info ! menarik

zaty luvlianncezzz said...

@ matdin:hehehe..tue la..lma x dtg ea